29 Март 2024, 08:45 Днес (0) | Вчера (11)

Ивет Лалова се включи в благотворителния мини маратон на Алианц България

12 Октомври 2018 12:10 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 12 октомври 2018, 11:47

Събраните средства от маратона, който е част от глобалната инициатива Allianz World Run, ще бъдат дарени за проекти на SOS Детски селища

Националната и европейска шампионка по лека атлетика Ивет Лалова се включи в благотворителния мини маратон на Алианц България, който се проведе вчера в Борисовата градина в София. В инициативата се включиха над 90 участници, любители на спорта и служители на компанията. Събитието е част от глобалната кампания Allianz World Run, в която компанията дарява средства за проекти на SOS Детски селища за всеки изминат километър.
Първо място в благотворителното събитие спечели Ахмед Ахмед, който грабна награда спортна екипировка и смарт фитнес гривна. Страхотни награди получиха и останалите участници в бягането като фитнес тракъри, спортни бутилки за вода и тениски.
"Благодарим от сърце на всички, които се включиха в благотворителния ни маратон, част от глобалната инициатива Allianz World Run, и показаха съпричастност към нашата кауза. Интересът към събитието за пореден път доказа, че в България има активни хора, които са готови да застанат зад значими инициативи. Като социално отговорна компания, която си поставя за цел да подпомага обществото, ще продължаваме да подкрепяме нуждаещи се деца от цял свят, насърчавайки здравословния начин на живот. През 2017 г. служителите на Алианц изминаха 1.37 млн. км и събраха половин милион долара. Сигурен съм, че тази година резултатите ще бъдат още по-впечатляващи", каза Александър Проценко, председател на Изпълнителния комитет на Алианц България.
Международната кампания Allianz World Run се провежда за трета поредна година, като обединява милиони хора по света в изграждането на един по-добър свят за децата от SOS Детски селища. До този момент Allianz World Run се организира само сред служители на компанията в период от 90 дни, в които те засичат физическата си активност чрез мобилно приложение. С всеки километър се увеличава и сумата, която Алианц дарява, като до този момент за 2018 г. са изминати над 908 000 км. През 2017 г. служителите на Алианц изминаха 1.37 млн. км и събраха половин милион долара.
"За мен беше чест да участвам в инициатива като Allianz World Run. Щастлива съм, че заедно с всички участници в мини маратона доказахме, че всяка крачка има значение за подобряването на живота на нуждаещи се деца от цял свят. Призовавам всички любители на спорта и хората с кауза да се включат в кампанията, за да затвърдим позицията си на активна и съпричастна нация", сподели Ивет Лалова.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив