28 Март 2024, 19:07 Днес (11) | Вчера (12)

Изпращането и получаването на съдебни решения вече е възможно през телефона

09 Февруари 2021 11:30 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 9 февруари 2021, 11:28
Евротръст

Квалифицираната препоръчана електронна поща предоставя доказателство за изпращането и получаването на данните и защитава предаваните документи срещу риск от загуба, кражба, повреда или непозволени изменения

Всички видове частни и официални документи, включително и съдебни решения, за които се изисква обратна разписка, вече могат да се изпращат и получават и през мобилния телефон чрез предлаганата от българската компания Evrotrust Technologies услуга - квалифицирана препоръчана електронна поща. Компанията, която предоставя също технология и мобилно приложение за отдалечени и квалифицирани е-идентификация и е-подпис, е единственият сертифициран доставчик на услугата в България. В цяла Европа само Evrotrust Technologies предлага електронна препоръчана поща с две технологии - през смартфон и през имейл.
Квалифицираната препоръчана електронна поща е дигитален еквивалент на класическата препоръчана поща с обратна разписка и има същата правна стойност. Тя дава възможност за сигурно изпращане, получаване и съхраняване на електронни документи и друго съдържание. Изпращането на данни по електронна препоръчана поща може да се осъществява 24/7/365. Електронната препоръчана поща е най-бързият и удобен начин за получаване и изпращане на документи, спестяващ време и средства, и осигуряващ безопасна среда в условията на пандемията от COVID-19.
Квалифицираната препоръчана електронна поща предоставя доказателство за изпращането и получаването на данните и защитава предаваните документи срещу риск от загуба, кражба, повреда или непозволени изменения. Чрез нея се удостоверява времето на изпращане, съответно получаване, на документи и съобщения от изпращача, респективно получателя. Услугата предоставя и доказателства за комуникацията.
"Отдалечените и квалифицираните услуги като електронната препоръчана поща, е-идентификацията и е-подписът дават възможност да се изпращат и получават документи само за няколко секунди. Това пести ценно време. Допълнително, в условията на вирусна епидемия това гарантира безопасността и сигурността ни. По този начин не излагаме на излишен риск здравето на всички хора, които биха били ангажирани с физическото предоставяне на документите на ръка и лице в лице. Незабавното и отдалечено връчване на електронни документи и съобщения има същата правна стойност като традиционната препоръчана поща”, коментира проф. д-р Георги Димитров, член на Съвета на директорите на Evrotrust.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив