25 Април 2024, 02:42 Днес (0) | Вчера (12)

Има ли Google интерес към един от най-големите застрахователи в света?

23 Февруари 2016 15:10 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 23 февруари 2016, 15:31
Под лиценза на creativecommons

Разработването на правилните модели за застрахователни данни биха намерили приложения и в други области

Финансовият анализатор Тод Баулт от Citigroup News шокира всички с предположението, че има реална възможност за технологична фирма като Google и инвестиционната банка да купят AIG и да я превърнат в застрахователна FinTech лаборатория. Баулт признава, че идеята му е "дръзка, но това не означава, че не е логична", предаде digital.bg.

От много време анализатори и специалисти алармират, че застрахователния бизнес има нужда от иновации и по-сериозна намеса на технологиите. Технологичните компании обаче не могат да изградят от нулата интелигентна нова застрахователна технология без помощта на съществуващите лидери в индустрията.

Компании като AIG нямат опит с технологиите, но пък имат такъв в застрахователната индустрия. Подобна сделка би могла да разреши проблема за AIG. Компанията е изправена пред натиск от страна на инвеститорите, а Google може да помогне на този бизнес като го направи "по-модулен". Това включва разработването на различни технологично-базирани продукти и услуги, които могат да бъдат сглобени в един по-голям пакет по подобие на Лего тухлите.

Такава сделка ще даде на Google достъп до несравнима съкровищница от данни за застрахователната индустрия. А предвид факта, че AIG се търгува с огромна отстъпка – 7 % от балансовата им стойност, Баулт смята че Google вече са много изкушени от възможността.

Ако Google предложи застрахователна иновация, компанията ще натрупа огромни дивиденти в един огромен пазар. Ако успее да постигне напредък в областта на застраховането, това ще даде напредък и в други области, като управлението на неликвидни активи и други аспекти на управлението на риска. Тоест разработването на правилните модели за застрахователни данни биха намерили приложения и в други области, което пък може да превърне Google в новия господар на света.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив