16 Април 2024, 19:12 Днес (11) | Вчера (10)

Искът за обявяване в ликвидация на "Олимпик" влиза в съдебната зала в Никозия утре

11 Септември 2018 17:07 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 11 септември 2018, 17:01

Всеки клиент на застрахователната компания ще получи писмо с разяснения за процедурата, която следва

Искът за обявяване в ликвидация на "Олимпик” влиза в съдебната зала в Никозия утре. Всеки клиент на застрахователната компания ще получи писмо с разяснения за процедурата, която следва, изискванията и условията за подаване на исковете, съобщи пред БНР временният ликвидатор Павлос Накузи.

Първият срок, важен за клиентите на "Олимпик”, започва да тече след обнародването на съдебното решение за обявяване на дружеството в ликвидация в Официалния вестник на Република Кипър. Възможно е на предстоящото заседание в сряда да бъдат подадени възражения срещу самата ликвидация или срещу постоянния ликвидатор, който трябва да бъде назначен от съда, а ще бъде номиниран от Гаранционния фонд на Кипър. Ако няма нови искания, съдът ще продължи с процедурата, но самото решение се очаква дни по-късно.

Потърпевшите от фалита на компанията ще имат 35 дни от деня на обнародване на решението да подадат своите искове за обезщетения или възстановяване на сумите по предсрочно прекратените застрахователни полици, като срокът може да бъде продължен от ликвидатора.

Всеки клиент на "Олимпик” в България и Кипър ще получи лично писмо, на адреса, който е предоставил в компанията, с което ще бъде уведомен какво следва да направи, посочи пред БНР временният ликвидатор Павлос Накузи. В това писмо ще бъде дадена подробна информация за процедурата, изискванията и сроковете за подаване на иска, както и формулярът, който трябва да бъде попълнен.

Всички кредитори от България и Кипър ще бъдат включени в общ пул и те ще бъдат третирани равнопоставено, в прозрачна и справедлива процедура, увери Накузи. За удовлетворяване на исковете няма значение времето на тяхното подаване, изясни той.

Дължимите плащания ще бъдат направени в края на ликвидацията, когато е ясна цялата картина на активите на компанията и сумата от подадените искове. Според експерти се очертава дълга и нелека процедура, която може да отнеме и над 5 години.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 16 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8354
GBP 2.4796 2.4887 2.2900
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив