30 Юни 2024, 19:23 Днес (0) | Вчера (0)

КАТ осигурява "зелена вълна" и ескорт за абитуриентите (видео)

14 Май 2013 12:14 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 14 май 2013, 12:17
Булфото

„Зелени вълни" на светофарите и съпровождане на колите с абитуриенти от автомобили и мотори на „Пътна полиция" са част от мерките, които ще бъдат предприети за опазване на реда по столичните улици по време на абитуриентските балове

Дойде ли втората половина на месец май, из въздуха започва да се носи една закачлива атмосфера на веселие. Дните и нощите се превръщат в безкрайни празници за всички зрелостници, които само преди дни са казали „сбогом” на своето училище. 

Улиците се огласят от звуците на автомобилни клаксони. Самите автомобили пък са окичени с разноцветни балони, а от прозорците хвърчат усмивките на току-що дипломирали се гимназисти. Реакциите на хората по улиците са различни, така както са различни и тоалетите на младите госпожици, тръгнали към своя абитуриентски бал. 

Едни се радват и с носталгия си спомнят своята празнична нощ отпреди години. Други се възмущават на шума и веселието, сякаш забравили, че някога и те са били млади. Едва ли обаче нещо може да помрачи настроението на абитуриентите в тази толкова дълго чакана нощ.

С наближаването на абитуриентските балове започва и трескава суматоха. Освен за костюми и рокли тийнейджърите и родителите им трябва да намерят и подходящ автомобил. 

С наближаването на абитуриентските балове започва и трескава суматоха. Освен за костюми и рокли тийнейджърите и родителите им трябва да намерят и подходящ автомобил

Ето едно „разумно“ предложение:)

„Зелени вълни" на светофарите и съпровождане на колите с абитуриенти от автомобили и мотори на „Пътна полиция" са част от мерките, които ще бъдат предприети за опазване на  реда по столичните улици по време на абитуриентските балове. Това каза комисар Богдан Милчев, началник на отдел „Пътна полиция" към СДВР. КАТ ще разчита на 30 моториста, които организирано ще придружават абитуриентите до ресторантите и местата, където се събират випускниците.

Като друга превантивна мярка представители на „Пътна полиция" ще се срещат в училищата със завършващите, за да им обяснят правилата за придвижване по време на баловете.

Изготвен е списък с баловете, които започват от 24 май. Най-големите пикове на завършващи са именно на 24, 25 и 26 май.

„За тези три дни 102 училища в столицата ще проведат абитуриентските си балове, а останалите училища ще изпратят випуските си на 27, 28 и 29 май", посочи комисар Милчев.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Юни 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8285
GBP 2.4796 2.4887 2.3121
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив