29 Март 2024, 03:42 Днес (0) | Вчера (11)

КЗК предяви твърдения за нарушение на ЗАД „Алианц България“

21 Юни 2017 13:13 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 21 юни 2017, 16:42

От застрахователната компания са категорични, че не са нарушавали по никакъв начин антимонополното законодателство

Комисията за защита на конкуренцията прие определение, с което предяви на ЗАД "Алианц България" АД твърдения за извършено нарушение, изразяващо се в налагането на забранени вертикални споразумения за определяне на цени на препродажба в посредническите договори със застрахователните брокери по отношение на договорите за общо (имуществено) застраховане, с изключение на задължителната застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите. Според комисията, това поведение е имало за цел предотвратяване, ограничаване и нарушаване на конкуренцията на пазара на търговия на дребно със застрахователните продукти от страна на "Алианц България".

Производството е образувано по Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК) за установяване на евентуално извършено нарушение от страна на застрахователното дружество във връзка с налагане на търговски практики, с които пряко или косвено застрахователните брокери, с които дружеството се намира в договорни отношения, се ограничават да правят отбив от собственото си възнаграждение в полза на крайните клиенти.

В срок от 30 дни страната в производството има право да представи писмени възражения по предявените твърдения. Срокът започва да тече от деня на получаване на определението.

Определението не подлежи на обжалване.

От "Алианц България" заявиха специално за ИНСМАРКЕТ, че компанията осъществява своята дейност при стриктно спазване на разпоредбите и правилата, установени в действащото законодателство. "В нашата практика не са допускани действия, които да бъдат предмет на третиране от страна на КЗК. В тази връзка в КЗК сме представили и предстои да изложим още доказателства в защита на нашата теза. ЗАД Алианц България не е нарушавало по никакъв начин антимонополното законодателство", се посочва още в коментара. 


Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив