29 Септември 2024, 04:30 Днес (0) | Вчера (0)

КРС и КЗК подписаха споразумение за сътрудничество

16 Май 2005 12:58 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Съгласно документа КРС и КЗК взаимно ще си предоставят експертни становища и експерти-консултанти по конкретни въпроси

Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията /КРС/ г-жа Гергана Сърбова и Председателят на Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ г-н Петко Николов подписаха споразумение за двустранно сътрудничество.
Целта на документа е да подпомогне взаимодействието между двете институции в съответствие със законово определените им правомощия в съответните сфери на дейност.
Сътрудничеството ще се осъществява чрез двустранен обмен на информация, документация и консултации, съобразно законово определената компетентност на двата органа. Споразумението предвижда възможности за създаване на междуведомствени работни групи, включително при разработване на нормативни актове, организиране на работни срещи минимум два пъти годишно и осъществяване на съвместни проекти.
Съгласно документа КРС и КЗК взаимно ще си предоставят експертни становища и експерти-консултанти по конкретни въпроси.
За изпълнение на поетите в споразумението ангажименти двете комисии ще определят лица за контакт.
Споразумението влиза в сила от датата на неговото подписване и е безсрочно. То може да бъде прекратено по взаимно съгласие на страните, както и с едностранно писмено уведомление.
Настоящото споразумение се подписва и в изпълнение на набелязаните от КРС приоритети за 2005 г., в които е заложено задълбочаване на взаимодействието на КРС с КЗК и СЕМ.
През тази година е важно да има нов диалог между регулаторите, тъй като отварянето на пазара към конкуренция ни задължава да обменяме повече мнения, становища и информация, каза Председателят на КРС, г-жа Гергана Сърбова след подписването на споразумението.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Септември 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7533
GBP 2.4796 2.4887 2.3443
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив