20 Април 2024, 17:01 Днес (0) | Вчера (10)

КФН лицензира "Капман Асет мениджмънт" като управляващо дружество

24 Юли 2003 в-к "Дневник" по статията работи:
A+ A-

От сряда "Капман Асет мениджмънт" АД има разрешение от Комисията за финансов надзор за извършване на дейност като управляващо дружество и така става четвъртата компания от подобен тип в България.

От сряда "Капман Асет мениджмънт" АД има разрешение от Комисията за финансов надзор за извършване на дейност като управляващо дружество и така става четвъртата компания от подобен тип в България. "Законите в България изискват при управлението на портфейли на институционални инвеститори да се създаде управляващо дружество и това е първата стъпка от наша страна в тази насока", каза за "Дневник" изпълнителният директор на дружеството Николай Ялъмов.

Според него основателите на дружеството са сметнали, че доверителното управление на финансови средства вече не се ползва с уважение, както досега, или че в бъдеще то ще губи своите позиции като начин на управление на средства.

Мажоритарен собственик на дружеството е "Капман" АД, финансова компания, основана през 1996 г., специализирана в дейностти на паричния и капиталовия пазар, корпоративно финансиране и инвестиции, както и инвестиционни консултации и проучване. "След като управляващото дружество започне да работи ефективно, ще се премине към следващата цел, за която има идеи, но засега са в начален етап", каза още Ялъмов. Той допълни, че възможностите са създаване на инвестиционно дружество, на дружество със специална инвестиционна цел или пък управляващото дружество ще управлява активите на някой застраховател или друг институционален инвеститор.

Досега в България съществуваха управляващите дружества "Златен лев капитал", "Елана фонд мениджмънт" и "Ти Би Ай Асет мениджмънт". Освен тях в нашата страна осъществява дейност регистрираното в Люксембург дружество Pioneer Investment Management SA.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив