15 Май 2024, 04:46 Днес (0) | Вчера (11)

Кабелни оператори предлагат полици за телевизори

25 Април 2003 в-к "Кеш" по статията работи:
A+ A-

Застрахователно и презастрахователно акционерно дружество "Булстрад" и кабелна телевизия "Региана" предлагат новата застрахователна полица "Ползватели на кабелна телевизия".

Застрахователно и презастрахователно акционерно дружество "Булстрад" и кабелна телевизия "Региана" предлагат новата застрахователна полица "Ползватели на кабелна телевизия".
Полицата е предназначена за всички абонати като предмет на застраховане са телевизионните им приемници. Рисковете, които "Булстрад" покрива за тези приемници, са пожар, в
т. ч. щети, причинени допълнително от сажди, гасене, разрушаване или разчистване по време на пожар.
Прякото или непрякото попадение на мълния, късото съединение и токовият удар също са от включените рискове, както и т. нар. "Индукция от електрически ток" и свръхнапрежението по телевизионния сигнал. Злоумишлените действия на трети лица (вандализъм) и кражбата чрез взлом или грабеж също са покрити от тази полица.
В случай на загуба или повреда на телевизионния приемник "Булстрад" ще изплати на застрахования абонат парично обезщетение за разходите по възстановяване в същия вид и качество чрез ремонт (при частично увреждане) или подмяна (при тотална загуба), но не повече от максималния лимит на обезщетение в размер на 3000 лева. Цената на застраховката е 0.90 лв. на месец, платими от абоната на кабелната телевизия, които той ще внася на касата на телевизията при събиране на месечния му абонамент.
Годишната цена на застраховката е 10.80 лв. Всички абонати, които си платят в срок месечните такси по договор, получават премия безплатната застрахователна полица "Ползватели на кабелна телевизия".
Всички абонати, които си платят месечните такси за срок от 12 месеца, получават 10% отстъпка от цената и безплатна годишна полица "Застраховка телевизор".
Застраховането на електронно оборудване е една от стандартните клаузи в имущественото застраховане. Повечето компании предлагат покриване на риска от кражба и повреда в следствие на природни бедствия, а рискът от пренапрежение, шоков удар и гръм се покрива с допълнителни анекси и води след себе си допълнително утежнение в цената на полицата.
Например в ЗК "Български имоти" тарифните числа за защита от пожар и природни бедствия е между 0.35 и 0.38%, а допълнителния риск за токов удар ще бъде покрит с още 0.10 до 0.20%.
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 14 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8117
GBP 2.4796 2.4887 2.2736
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив