28 Март 2024, 23:53 Днес (11) | Вчера (12)

Кажи ми какъв цвят кола караш, да ти кажа какъв си

22 Ноември 2016 13:33 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 22 ноември 2016, 13:27

Шофьорите на белите коли са справедливи, на черните – самоуверени, а на червените – агресивни, установи застраховател

 

 Специалисти от информационно-аналитичния център на казахстанската застрахователна компания Kompetenz обявиха резултатите от изследване за зависимостта между цвета на автомобила и характера на собственика, както и на стила му на управление.

За 41% от участниците в проучването при избор на нов автомобил цветът на возилото има значение, при условие, че техническите характеристики с останалите коли са идентични. За 36% от респондентите цветът на играе роля.

Според проучването, собствениците на бели автомобили са честни, справедливи и милосърдни. За тях е характерен спокойният начин на шофиране, поради което белите коли по-рядко попадат в ПТП. Белият цвят също допринася за това, защото тези коли се забелязват на пътя. В снежно време обаче белият цвят на автомобила се превръща в недостатък.

Собствениците на черни автомобили са определяни като хора уверени в своята правота, нерядко са резки и избухливи. Според статистика на застрахователя, черните коли най-често попават в пътни катастрофи, като всяка пета кола с такъв цвят поне веднъж е попадала в ПТП. В известна степен това се дължи на факта, че черният автомобил нерядко се слива с цвета на асфалта и става по-малко забележим.

Жълтите коли говорят за активност и общителност на собственика. Избирането на жълт цвят е свързано с желанието да се отличаваш на пътя. Автомобили с този цвят също попадат рядко в ПТП.

Собствениците на сиви и сребърни возила са разсъдителни, уравновесени и обрани откъм емоции. На пътя те са сдържани, рядко предприемат рискови маневри, стараят се да не нарушават правилата за движение. Специалистите обаче напомнят, че сивите коли са по-малко забележими на пътя и съветват собствениците им да не ги оставят без включени светлини в сумрачно време.

Любимите на мнозина червени автомобили "говорят", че собственикът им е смел, с постоянен стремеж към постигане на поставената цел и стръв за успехи. Сред слабите страни на водачите се изтъкват избухливостта и импулсивността. Мнозина от тях признават, че предпочитат агресивния стил на шофиране, а този факт се потвърждава и от статистиката на застрахователната компания – през 2016 година 15% от ПТП-та са били предизвикани от червени автомобили, а през 2016 година (до момента) този процент се увеличава до 17 на сто.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив