18 Април 2024, 15:54 Днес (8) | Вчера (11)

Камерън потвърди, че Великобритания не трябва да се присъедини към еврозоната

18 Ноември 2014 13:01 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 18 ноември 2014, 11:32

Слабото икономическо представяне в региона изисква по-нататъшни действия от страна на ЕЦБ, убеден е британският премиер

Британският премиер Дейвид Камерън потвърди за сетен път, че той е убеден, че Великобритания трябва да остане извън еврото, позовавайки се на текущите икономически трудности в еврозоната, предаде БНР. Той добави, че слабото икономическо представяне в региона изисква по-нататъшни действия от страна на Европейската централна банка.

Отговаряйки на въпроси в Камарата на общините след завръщането си от срещата на върха на Г-20 в Бризбейн за икономиката на еврозоната, Камерън заяви: "Моите възгледи за еврото са добре познати. Затова аз не мисля, че Великобритания трябва да се присъедини към еврозоната".

Камерън очерта три основни стъпки, които трябва да се предприемат от всички европейски страни, за да засилят своите икономики. "Първата е те да имат планове за справяне с фискалните дефицит и да ги поставят на правилни дългосрочни начала", каза той. Според него, второто нещо е да се проведат структурни реформи за стимулиране на работната заетост, "както направихме в нашата страна, за да се направи по-лесен стартът и растежът на бизнеса. В тази връзка има какво още да се направи в Европа".

Дейвид Камерън добави, че с оглед стагниращата икономика в еврозоната изглежда узрява необходимостта ЕЦБ да предприеме по-агресивни действия и политики подобни на мерките, които взеха централните банки във Великобритания и САЩ.

Третата важна стъпка, както показаха Английската централна банка и Фед, е че активната парична политика, проведена от независима централна банка, може да доведе до реална промяна. Мисля, че с признаците на стагниращ растеж в Европа има необходимост Европейската централна банка да предприеме подобни по-агресивни действия, каза британският премиер.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 17 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8387
GBP 2.4796 2.4887 2.2891
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив