24 Април 2024, 10:16 Днес (4) | Вчера (6)

Кариерни форум ище привличат българи в чужбина за професионална реализация в родината

18 Януари 2019 10:33 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 18 януари 2019, 10:12

Кариерните срещи за предстоящата година ще се проведат в Австрия, Германия, Великобритания и Нидерландия

През 2019 г. Министерството на труда и социалната политика (МТСП), съвместно с Агенцията по заетостта (АЗ), ще продължи да привлича наши сънародници, живеещи в чужбина, в т.ч. български студенти, учещи извън пределите на страната, да търсят своята професионална реализация в родината си. Кампанията се осъществява чрез поредица от кариерни форуми в няколко европейски държави. Кариерните срещи за предстоящата година ще се проведат в Австрия, Германия, Великобритания и Нидерландия. За тяхното провеждане МТСП ще си партнира и с общини, организации на работодателите, чуждестранни търговски камари, сдружение "Български кариерен форум” и др., съобщиха от Агенцията по заетостта.

На своеобразните трудови борси участниците ще бъдат запознати с възможностите за работа в България, а освен това ще могат да осъществят директен контакт с български работодатели. Сънародниците ни ще бъдат запознати най-общо с тенденциите на пазара на труда у нас и по-конкретно с перспективите за професионална реализация на младото поколение. Организаторите ще представят предимствата на трудовото и социалното ни законодателство, както и най-актуалното от политиките в подкрепа на младите хора, работещи в България.

Чрез своите териториални поделения АЗ вече информира на местно ниво работодателски организации и работодатели за възможността за участие в тези форуми. Използват се мобилните екипи на Агенцията за работа с ключови работодатели, както и всички други подходящи форми за връзка и комуникация, за да се предложат варианти на българския бизнес за достигане до нашите сънародници в чужбина.

Първият за годината форум ще се проведе на 23 януари във Виена, Австрия. От 17.00 часа в сградата на Wirtschaftskammer Österreich на Wiedner Hauptstrasse 63 | 1040 Wien ще започне среща с едни от най-големите австрийски инвеститори в България.

Работните места, които ще бъдат представени, ще дадат възможност на млади специалисти с професионална квалификация, завършили средно образование или бакалавърска/ магистърска степен, да открият техния пасващ профил или област за трудова реализация. Фирмите набират финансисти, счетоводители, специалисти "Човешки ресурси”, специалисти "Маркетинг”, професионалисти с интереси в сферата на логистиката, компютърните системи и технологиите, производството на хартия и целулоза, специалисти, завършили професионална квалификация "Електротехника”, "Топлоенергетика", "Автоматизация на производството” и др. Компаниите проявяват интерес към машинни инженери, към млади хора, завършили специалност "Електроцентрали и мрежи”, шлосери и към специалисти с познания в управлението и контрола на металообработващи машини, както цифрови, така и универсални.

Предложенията на бизнеса не са концентрирани само в столицата и големите градове. На форума ще присъстват компании от различни части на България, които ще дадат  възможност на младите хора да приложат натрупания опит в Австрия, като в същото време бъдат по-близо до семейството и приятелите си.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 22 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8359
GBP 2.4796 2.4887 2.2843
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив