28 Март 2024, 20:11 Днес (11) | Вчера (12)

Колко струва сигурността на вашия уебсайт?

20 Декември 2017 18:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 20 декември 2017, 15:14

Хостинг компания обеща безплатно премахване на злонамерения код от хостваните от нея компрометирани сайтове

Най-голямата българска хостинг компания СуперХостинг.БГ защитава уебсайтовете на своите клиенти от десетки хиляди хакерски атаки дневно. Сред най-често срещаните са опитите за компрометиране на уебсайт, чрез поставяне на зловреден код в него, както и т.нар. DDoS (Distributed Denial of Service - разпределени атаки за отказ от услуга), които предизвикват недостъпност на уебсайтове и други онлайн услуги чрез извършването на много голям брой заявки към тях. Ръстът на този тип атаки е свързан и с нарастващия брой клиенти на хостинг услуги – припомняме, че през последните две години компанията отчита 30% ръст при хостваните от нея домейни. Ръстът на атаките обаче не се е отразил на клиентите й и постоянно увеличаващия се брой хоствани сайтове, тъй като още през лятото на 2015 г. компанията внедри цялостна система за защита на клиентите си от най-широко разпространените заплахи в интернет.

Инвестициите на хостинг компанията са продиктувани от нарастващата роля на сигурността, която през последните години се превърна в ключов фактор за развитието на всеки онлайн проект. Днес цялостната уеб сигурност обхваща както достъпността на сайта, така и непрекъсваемостта в работата на електронната поща, защитата на личните данни и много други аспекти. Все повече сайтове продават онлайн и съхраняват информация за своите потребители, която също трябва да бъде защитена.

"През последните години онлайн бизнесът стана достъпен за все повече хора без сериозни технически познания и нашето послание към собствениците на онлайн магазини и други проекти е, че сме готови да споделим отговорността за защитата на сайтовете им, за да могат те да се фокусират върху бизнеса си. Ние пазим вашите сайтове и ще го правим безплатно – в рамките на цената на нашите хостинг услуги. За сравнение в други хостинг компании използването на различни системи за сигурност струва десетки или дори стотици долари месечно", коментира Любомир Русанов, управител на СуперХостинг.БГ.

Според него, добрата онлайн защита включва множество различни аспекти – от политиките за достъп, през използването на SSL (т.нар. - Secure Sockets Layer) сертификат, до това на каква хостинг инфраструктура е разположен уебсайтът. Ако той се намира например на инфраструктура, която е била хаквана, онлайн търсачките занижават неговите позиции. Към момента цялата инфраструктура на най-голямата българска хостинг компания разполага със система за защита от DDoS атаки. Внедрена е и цялостна система за сигурност, наречена SH Protect, която разпознава и блокира десетки хиляди злонамерени действия дневно. След нейното активиране случаите на компрометирани уебсайтове са намаляли с 95 процента.

"Нашият екип взе решение да инвестира в сигурността на всички свои клиенти и резултатът е цялостна система, която защитава всички уебсайтове, хостнати при нас. Днес ние блокираме десетки хиляди опити за атаки всеки ден, без дори клиентите ни да разберат за това. Защитата на сайтовете им е важна част от цялостната услуга, която те получават от нас. В много страни по света защитата, която сме им предоставили безплатно, струва стотици долари годишно. Но по-важното е, че дори и даден клиент да заплаща за нея, ако тя не е приложена на инфраструктурно ниво, той може да бъде засегнат заради друг, който не заплаща. Затова в СуперХостинг.БГ предприехме цялостен подход, осигурявайки защита на инфраструктурно ниво и днес отблъскваме над 95% от заплахите към сайтовете на нашите клиенти. Ние гарантираме, че клиентските сайтове са защитени и ако поради някаква причина даден уебсайт е компрометиран въпреки нашата система за сигурност, ще премахнем злонамерения код от него, отново безплатно, и ще добавим нови правила в системата ни за сигурност, така че да не може същия този или друг клиентски сайт да бъде компрометиран по същия начин", добавя Любомир Русанов.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив