28 Март 2024, 17:18 Днес (11) | Вчера (12)

Кольо Колев: Правителството се гаври с пенсионерите

02 Октомври 2012 15:03 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 2 октомври 2012, 15:04
Под лиценза на creativecommons

Пенсионерите разбраха, че само от инфлацията за тези 3 години управление на ГЕРБ пенсията им е намаляла с 50 лв.

Голяма част от доходите на хората бяха замразени в последните години. Пенсионерите разбраха, че само от инфлацията за тези 3 години управление на ГЕРБ пенсията им е намаляла с 50 лв., отделно военните, учителите и т.н. искат увеличение, заяви по БНР социологът Кольо Колев.

 

Нарастващото недоволство и протестите в страната са именно заради искането за увеличение на доходите. Бих казал, че очакванията се сблъскват с реалността, каза социологът. Българите бяха икономически неграмотни, но вече се научиха. Хората се надяваха през първата, втората, третата година на управлението на ГЕРБ. Надигат се протести и хората си викат "добре де, магистрали, магистрали, ама..."

Според социолога Кольо Колев почти всички управляващи се опитват да направят някакъв жест към пенсионерите, които са около 2,2 милиона в страната. Само че това, което прави правителството в продължение на три години де факто е, че се гаври с тях с обещанията си - айде от март, айде от другата година ще увеличим пенсиите, съобщи Колев.

Така че, според Колев пенсионерите ще нанесат своя удар на изборите.

Не мога да си отговоря на някои въпроси как така правителството не може да разбере някои неща, сигурно само това им е капацитетът. Те си мислят, че хората са с къса памет и икономически неграмотни, но хората вече се ограмотиха.

За съдбата на проекта АЕЦ "Белене" социологът каза, че има липса на ясна политика, на ясна визия какво иска да прави правителството. Тази балканска хитрушковщина накрая ще ни излезе през носа.

Аз не съм противник на идеята за референдум, каза Кольо Колев, но хората трябва да вземат информирано решение. "Противник съм на това да се направи референдум ей така, както сега, визирайки това, че няма да бъдат информирани хората, тъй като голяма част от участниците в дебата за "Белене" са обвързани с проекта".

"Зимата не, сега ще бъдат протестите", категоричен е Колев. Зимата ще бъде тежка, но мълчалива, тази тежка, но мълчалива зима ще се излее на изборите, обобщи той.

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив