20 Април 2024, 16:40 Днес (0) | Вчера (10)

Комисията за защите на потребителите проверява алкохола в хотелите с ол-инклузив пакети

25 Юни 2015 16:24 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 25 юни 2015, 16:26

Проверките ще обхванат и заведенията с нощен режим на работа

"Един сравнително нов момент в тазгодишната ни кампания е, че ще вземаме проби от съответните спиртни напитки, които ще бъдат изпитвани в акредитираната лаборатория към Националния институт за изследване на вино и спиртни напитки, за да ще бъде установено дали има разминаване в качеството и дали е налице някакъв проблем.” Това обяви председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов днес в "Добро утро, България” по ТВ7 във връзка със започналите проверки на контролния орган за качеството и безопасността на предлаганите спиртни напитки в туристическите обекти по Българското Черноморие. Той посочи, че проверките ще обхванат както заведенията с нощен режим на работа, както и местата за настаняване, които предлагат ол-инклузив пакети.

От началото на сезона КЗП стартира кампания за проверки в туристическите обекти в няколко основни направления, които са свързани с категоризацията на заведенията и хотелите и качеството на предлаганите в тях туристически услуги. Установените до момента нарушения Маргаритов обобщи така: "В няколко основни направления констатираме известна систематичност на нарушенията. При някои проверки се установява, че в местата за настаняване не се предлагат услуги, които би следвало да са на разположение на туристите в зависимост от категорията. В други случаи липсва информацията, която задължително трябва да бъде представена на вниманието на потребителите - както по отношение на това какви са възможностите, които предлага даденият хотел, така и по отношение на съществените елементи в менютата, които трябва да са винаги на български език и в български лева.”

Санкциите варират от 3000 до 50 000 лв. в зависимост от тежестта на нарушението.

Маргаритов прикани потребителите да посещават приемните на КЗП и без да е налице някакво нарушение, тъй като те са снабдени със специално приготвени кратки информационни материали относно потребителските права и хората биха могли да получат информация, за да се предпазят от това да станат жертва на някакъв тип нарушение.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив