24 Април 2024, 19:48 Днес (12) | Вчера (6)

Край на застрахователните измами и кражбите на коли. Идат електронни автомобилни номера

13 Юни 2013 13:32 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 13 юни 2013, 13:35
http://www.wspa.com/

Новата джаджа вкарва колите в световната Биг Брадър-матрица

Американският щат Южна Каролина може да стане първият, въвел нов тип автомобилни табели – на електронна хартия. Върху иновативните електронни номера ще се показва различна информация, полезна на полиция, застрахователи и различни държавни и общински ограни, например UNINSURED ("без застраховка"), STOLEN ("откраднат") и др., съобщава Autoblog.

Надписите ще могат да се четат лесно както от оторизираните органи, така и от другите участници в движението. Информацията ще се появява или скрива посредством връзка със спътник или интернет чрез микрочип. Електронната табела ще се захранва от генератор, зареждащ се от вибрациите на колата или пък чрез слънчева батерия. 

Новото устройство, без съмнение, ще предизвика революция и приближаване към световната Биг Брадър-матрица. Пътната полиция вече изобщо няма да си играе да спира водачите за проверка – уличаващата табела ще дава пълна информация за това доколто водачът е отговорен. 

Към момента пилотният проект предвижда поставяне на предни номера на автомобилите на властите от щата. Паралелно с това ще се работи по въпроса за намаляване себестойността на устройството. Ако пионерното начинание се окаже успешно, електронните номера ще бъдат въведени за всички коли в щата, а впоследстиве – и в цялата страна.

Още за нововъведението може да видите ТУК.

Електронната хартия представлява дисплей, толкова тънък, гъвкав и портативен, колкото е хартията, но способен да покаже всякаква информация или данни, от които може да се нуждае един потребител.

Дисплеят използва т.нар. E Ink Imaging Film, който изглежда като печатарско мастило върху хартия и може да поддържа едно изображение на екрана без захранване и без вътрешно осветление. Другият основен компонент на дисплея е един много тънък слой метално фолио, което може да издържи на високите температури.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив