19 Април 2024, 05:07 Днес (0) | Вчера (11)

Кредитни карти дават право на пътническа застраховка

15 Август 2003 в-к "Кеш" по статията работи:
A+ A-

Над 5000 картодържатели се ползват от преференциалните условия, договорени между ОББ и AIG, които гарантират допълнителна сигурност при пътуванията зад граница.

Международните кредитни карти EurocardMastercard и VISA на ОББ са привлекателни за все повече клиенти поради факта, че облекчават пребиваването в чужбина с възможностите си за предварителна резервация на хотел, самолетни билети, наемане на кола. От 1999 г. всеки картодържател е задължително застрахован с пътническа застраховка "Злополука и заболяване" според договореност между ОББ и ЗПАД AIG България.
Застрахователната програма е приложима извън територията на страната и осигурява на картодържателя и членовете на неговото семейство покритие на разходите за спешни медицински разноски вследствие злополука или заболяване, спешни медицински разноски за зъболечение, отговорност за трети лица ­ щети за физически лица и имуществени вреди, загуба на багаж, закъснение на багаж повече от 48 часа, спешен медицински превоз, както и трайна пълна нетрудоспособност от злополука.
Пътническата застраховка "Злополука и заболяване" при пътувания в цял свят е с различно покритие според вида на кредитната карта ­ масова, бизнес или златна. Поради лидерската си позиция на пазара на кредитни карти ОББ е договорила със застрахователите от AIG много по-добри условия от конкурентните български банки.
Услугата по пътническата застраховка "Злополука и заболяване" се активира, когато картодържателят на ОББ използва картата си ­ при закупуване на самолетен билет или туристически пакет. След като е извършил подобна транзакция, картодържателят вече има право да се ползва от възможностите на направената застраховка. При настъпване на застрахователно събитие той винаги може да намери съдействие на денонощните телефони, редоставени от AIG.

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив