03 Май 2024, 22:24 Днес (0) | Вчера (13)

Лондон налага още ограничения за имигранти от страни членки на ЕС

29 Юли 2014 12:29 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 29 юли 2014, 12:24
Под лиценза на creativecommons

Новопристигащите имигранти от държави членки на ЕС във Великобритания ще могат да получават социални помощи в продължение на не повече от три месеца

Това е част от плановете на премиера Дейвид Камерън за справяне с т.нар. "магнетичното привличане на британската социална система".

Сега имигрантите без "реалистични перспективи за намиране на работа" могат да получават помощи за безработица в продължение на шест месеца, така че намалението е двойно, отбелязва Би Би Си.

В статия във всекидневника "Дейли телеграф" премиерът посочва, че трябва да се изгради система за имиграция, която поставя интересите на Великобритания на първо място.

Британското правителство има дългосрочен икономически план, за да осигури по-добро бъдеще за страната, като поставянето на имиграцията под контрол е жизненоважно част от него. Камерън отбелязва, че по време на управлението на лейбъристите в страната са дошли 2.5 милиона души. По думите му Великобритания е преживяла най-големите темпове на миграция в съвременната си история, като се е стигнало дотам да има пет милиона души без работа, получаващи социални помощи за безработица.

"Гардиън" припомня, че само преди шест месеца Лондон въведе правилото, че новопристигащите имигранти трябва да чакат три месеца, докато получат разрешително да работят.

Изданието коментира, че торите очевидно искат да демонстрират по-твърдолинейна позиция в усилията си за справяне с имиграцията след изборите на 25 май, когато евроскептичната и антиимигрантска партия UKIP постигна изключително добър резултат.

Някои евроскептици обаче може да приемат мерките като опит да се отклони общественото внимание от съпротивата в Брюксел срещу налагане на лимит на имигрантите от държави членки. Според "Гардиън" тази идея се е обсъждала в министерството на вътрешните работи. Европейската комисия неколкократно подчерта, че принципът на свободно движение в ЕС с правото на работа и живот в други страни членки не може да бъде пренебрегнат.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив