14 Май 2024, 18:16 Днес (9) | Вчера (12)

МС застрахова сгради, лозя, градини и продукцията на винарска изба "Евксиноград"

03 Декември 2014 15:59 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 3 декември 2014, 16:03
Министерски съвет

Максималната стойност на договора е 44 170 лв.

Министерски съвет обяви обществена поръчка за застраховане на сгради, имущество, земеделски култури (лозови масиви и бадемова градина) и реколтата им, и продукцията на винарска изба "Евксиноград", ползвани и управлявани от администрацията на Министерския съвет. На застраховане подлежат сгради – публична и частна държавна собственост, със съответното оборудване, машини, съоръжения и стопански инвентар към тях, ползвани и управлявани от АМС и земеделски култури (лозови масиви и бадемова градина) и реколтата им, и продукцията на Винарска изба "Евксиноград".

Ще бъде застрахована административната сграда на Министерски съвет, част от сграда, находяща се на адрес: гр. София, бул. "Дондуков” № 1, както  и: гараж на адрес: гр. София, ул. "Йоаким Кърчовски”№ 1; част от Административна сграда на ул. Сердика” № 6 – 8 в София; част от имот в Софийска област; почивна база "Приморско”; комплекс "Бояна”, Стопанство "Евксиноград” и обект "Шабла”, със съответните машини, съоръжения, оборудване и инвентар; 78 жилища, както и гаражите и помещение, предвидено за магазин от ведомствения жилищен фонд на Министерския съвет; земеделски култури (лозови масиви и бадемова градина), реколтата им и продукцията на ВИ "Евксиноград", находящи се в стопанство "Евксиноград”.

Лозовите масиви и бадемовата градина представляват:
 - Лозе " Пино Шардоне”          –  20 дка   
 - Лозе " Траминер розов”         –  21 дка   
 - Лозе " Немски ризлинг”        –    9 дка   
 - Лозе " Шардоне”             –  11 дка   
- Лозе " Траминер”             –    7 дка   
- Лозе " Врачански мискет”     –  24 дка
- Лозе " Червен мискет”         –    9 дка       
- Лозе " Врачански мискет”        –    3 дка   
Бадемова градина                –    9 дка

Покритите рискове по застраховката са: пожар - основно покритие; експлозия, имплозия; падащи летящи тела или части от тях; умишлен пожар; бедствия; земетресение; наводнение; мълния, буря, ураган, градушка, проливен дъжд; увреждане от тежест при натрупване на сняг и/или лед, морски вълни; свличане или срутване на земни пластове и/или увреждане от действие на подпочвени води; авария на водопроводни, канализационни, газопроводни, паропроводни, електропроводни и други подобни съоръжения, както и експлозия на такива съоръжения; изтичане на вода и пара; токов удар, индукция, свръхнапрежение; течове от В и К инсталации; увреждане на имущества вследствие на удар от превозно средство; увреждане на имущества вследствие на авария с товарни и разтоварни машини при товарене и разтоварване; стачки, граждански вълнения, бунтове, размирици; палеж, взривяване; чупене на стъкла, витрини, рекламни надписи и табели; злоумишлени действия на трети лица; внезапно изтичане на вода от спринклерни инсталации; разчистване на останки вследствие на настъпило застрахователно събитие /не по-малко от 5 % от застрахователната сума/; тероризъм; разходи за ограничаване на щетите при настъпване на застрахователно събитие; кражба чрез взлом или грабеж; пълна или частична загуба на лозови масиви и бадемова градина, както и пълна или частична загуба на реколтата им, пълна или частична загуба на продукцията на винарска изба "Евксиноград", причинени от природни бедствия, пожари, слани, измръзвания, мълнии, буря, градушка, ураган, дъждове, наводнения.

Срокът на застраховката е 1 година и започва да тече от 01.01.2015 г.

Застрахователната премия се заплаща разсрочено на шест равни вноски, в лева по банкова сметка. Не се допуска прилагане на самоучастие (франшиз).

Финансирането на настоящата обществена поръчка е с бюджетни средства. Максималната стойност на договора е 44 170 лв. Прогнозна стойност – 30 000 лева.

Критерий за възлагане на офертата е  най-ниска цена.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 14 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8117
GBP 2.4796 2.4887 2.2736
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив