Маслото от крил редуцира съдържанието на мазнини в сърцето с 42% и спомага предотвратяването на сърдечно-съдови заболявания
Сърдечно-съдовите заболявания са водеща причина за смъртността в целия свят. Над 17.6 милиона души в света умират всяка година в резултат на сърдечно-съдови заболявания. През следващите 15 години
миокардния инфаркт ще запази водещо място сред първите 20 причини за смърт.
Ситуацията в България далеч не е по-различна. По данни на Националния Статистически Институт един от всеки трима българи умира от сърдечно-съдово заболяване, като най-засегнатата възрастова група
са хората над 55 годишна възраст, представляващи 90% от случаите, като от тях 52% са жени, а 48% мъже. Статистиката също показва, че се наблюдава притеснителна тенденция на намаляване годините и че
все по-млади хора са застрашени.
Според Световната кардиологична асоциация над 80% от преждевременните смъртни случаи от сърдечно-съдови заболявания биха могли да се предотвратят чрез промени в хранителния режим, редовни физически
упражнения и въздържане от тютюнопушене. Редовният прием на Омега-3 мастни киселини чувствително повишава общото физическо състояние на организма. Изследванията показват, че прием на риба два пъти
седмично намалява смъртността от сърдечно-съдови заболявания с 36%.
Друг източник на Омега-3 мастни киселини е маслото от крил, скаридоподобен зоопланктон. Маслото от крил редуцира съдържанието на мазнини в сърцето с 42% и спомага предотвратяването на
сърдечно-съдови заболявания, то е 48 пъти по-мощен антиоксидант от рибеното масло, 34 пъти по-мощен от Q10 и с 300 пъти по-мощен от витамини А и Е. Масло от крил не бива да се приема от хора, които
имат алергия към миди, риба, морски деликатеси или ако приемат медикаменти за разреждане на кръвта.