21 Май 2024, 18:12 Днес (4) | Вчера (11)

Местан: Гражданите ни наложиха нови стандарти на хигиена при избор на политици

19 Юни 2013 09:22 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 19 юни 2013, 09:46

ДПС ще се обърне към Конституционния съд с питане какъв е статутът на Пеевски

„Ние заявяваме отговорно, че прочетохме всички поуки, които налага казусът „Пеевски”.  Имаме доблестта да заявим, че този казус изправя не само двете партии, които стоят зад кабинета „Орешарски”, но изправя всички партии, всеки един български политик пред необходимостта да съобразява своите решения не само с начина, по който той собствено вижда една или друга кандидатура, а трябва да даде сметка и за публичните наслоения върху този образ. Оказа се, че публичните наслоения върху образа на всеки един политик са също такава реалност, с която от тук нататък сме длъжни да се съобразим.” Това обяви председателят на  ДПС Лютви Местан в Народното събрание  преди гласуването на отмяната на избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Прави са  българските граждани да ни наложат нови стандарти на хигиена при избор на нови политици. Тези нови критерии и стандарти, които задават казуса Пеевски като непреодолим императив, ще бъдат в пъти по-приложими и за първите държавни мъже. Ако и за тях има непреодолими съмнения, че не са били екзактни в своята битност и на политици, и преди това, и те ще застанат на тази трибуна и ще дадат отговор – било за своето благосъстояние, било за свои сметки тук-таме, посочи още Местан.

Той бе категоричен, че българската политика минава през своето чистилище.

Народните представители обсъждат оттеглянето на Делян Пеевски като председател на ДАНС и казуса с депутатските му права.

По повод мястото на Делян Пеевски оттук насетне в парламента, Местан посочи, че ще се обърне към Конституционния съд с питане какъв е неговият статут. Докато Конституционният съд не се произнесе, Делян Пеевски няма да се възползва от правомощията на депутат, посочи още лидерът на ДПС.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 21 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8007
GBP 2.4796 2.4887 2.2862
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив