19 Април 2024, 03:33 Днес (0) | Вчера (11)

Министър Горанов предлага разделяне на дирекция "Държавен дълг и финансови пазари" в МФ

29 Февруари 2016 17:45 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 29 февруари 2016, 17:23

Дирекция "Регулация на финансовите пазари" ще подпомага министъра при осъществяване на функцията по формиране и координиране на държавната политика в областта на финансовите услуги и финансовите пазари

На сайта на обществени консултации към Министерския съвет днес е качен проект на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Устройствения правилник на Министерството на финансите. Предложението е на министър Владислав Горанов, предаде БТА.

С проекта  се предлага съществуващата дирекция "Държавен дълг и финансови пазари" да се раздели на дирекция "Държавен дълг" и дирекция "Регулация на финансовите пазари".

Предвижда се дирекция "Държавен дълг" да продължи да осъществява дейността по подпомагането на министъра на финансите и на администрацията на министерството при изпълнението на специфичните правомощия и компетентности на министъра, свързани с провеждане и координиране на политиката по поемане и управление на държавния дълг.

Дирекция "Регулация на финансовите пазари" ще подпомага министъра при осъществяване на функцията по формиране и координиране на държавната политика в областта на финансовите услуги и финансовите пазари.

Обособяването на дирекцията е необходимо, тъй като изпълнението на ангажиментите, произтичащи от членството на България в Европейския съюз и предстоящото българско председателство, изискват изграждането на сериозен административен капацитет във връзка с активната роля на Министерството на финансите при формирането на държавната политика в тази област, пише  в мотивите на проекта.

Щатните бройки, необходими за изпълнение на възложените функции на създадените след разделянето дирекции, ще бъдат обезпечени в рамките на общата численост на персонала на Министерството на финансите, пише още в проекта.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив