05 Май 2024, 10:30 Днес (1) | Вчера (0)

Министър Калфин се срещна с търговския представител на Тайланд Сомпонг Аморнвиват

30 Септември 2005 12:17 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Като перспективни сфери за сътрудничество между България и Тайланд бяха набелязани областите туризъм, земеделие, химическа промишленост, фармацевтика, информационни технологии и др.

На проведената вчера среща с вицепремиера и министър на външните работи Ивайло Калфин търговският представител на Тайланд (с ранг министър) Сомпонг Аморнвиват увери, че ще съдейства за популяризиране на България като благоприятна страна за тайландски инвестиции, особено с оглед на предстоящото присъединяване на страната ни към ЕС, съобщиха от Външно министерство.
Сомпонг Аморнвиват е на посещение в България начело на икономическа делегация с цел запознаване с икономическата ситуация в България и политиката на новото българско правителство в областта на чуждите инвестиции.
Като перспективни сфери за сътрудничество между България и Тайланд бяха набелязани областите туризъм, земеделие, химическа промишленост, фармацевтика, информационни технологии и др. Сомпонг Аморнвиват покани български фирми да участват в различни инфраструктурни проекти в Тайланд.
Ивайло Калфин посочи, че българското правителство приветства тайландски инвестиции в българската икономика, в контекста на създаваните благоприятни условия за инвестиране в България. Външният министър изтъкна и значението, което българското правителство придава на развитието на отношения на приятелство и сътрудничество между България и Тайланд, в т.ч. в приоритетната сфера на икономиката. Той подчерта и необходимостта от активизиране и интензифициране на връзките между двете страни във всички сфери от взаимен интерес, както и разширяване на контактите между бизнес средите.
Визитата на тайландската делегация е съчетана с посещения в Германия и Румъния, като България е включена по лична препоръка на министър–председателя на Тайланд Таксин Шинаватра.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив