29 Март 2024, 08:51 Днес (0) | Вчера (11)

Министър Караниколов: Електронното управление е стратегически приоритет за България

01 Юни 2017 11:35 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 1 юни 2017, 11:25

Това е възможност производството да стане по-конкурентноспособно, по-екологично и по-ефективно

Дигиталната трансформация на администрацията е процес, който е условие за ефективност, прозрачност и отчетност на административните структури в интерес на гражданите и на бизнеса. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов, по време на откриването на Форум за "Електронно правителство, електронни обществени поръчки и електронно здравеопазване".

Събитието бе организирано от Американската търговска камара в България и Търговската служба към Посолството на САЩ и предостави възможност експерти от бизнеса и държавни институции да обсъдят актуални въпроси в сферата на електронното управление, както и да обменят добри практики и иновативни решения в тази област.

Министър Караниколов посочи, че електронното управление не е само дигитализация на административни процеси, а коренна промяна на модела на административно обслужване. "То ще позволи на гражданите и на бизнеса да пестят време и средства при получаването на административни услуги и да се освободят от обременяващата роля на посредници между отделните административните структури", допълни министърът на икономиката.

По думите му инвестициите в електронно управление и информационни технологии са основен фактор за икономическия растеж. Министър Караниколов изтъкна още, че бързото развитие на новите технологии, както  и дигитализацията на икономиката предоставят стратегически възможности не само да се модернизира икономиката, но и да се направи производството по-конкурентноспособно, по-екологично и по-ефективно от гледна точка на ресурси и суровини, по-адаптивно към конкретните нужди на клиентите и потребителите.

"Една от основните области, която може да подпомогне трансформационните процеси на дигитализация на икономиката е именно внедряването и развитието на електронното управление", завърши той.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив