24 Април 2024, 07:00 Днес (0) | Вчера (6)

Министър Ковачев се срещна с изпълнителния директор на Международната агенция за енергия

01 Март 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Бе обсъдена предстоящата в София среща за регионалното енергийно сътрудничество в Югоизточна Европа

Министърът на енергетиката и енергийните ресурси Милко Ковачев пристигна на официално посещение в Париж по покана на Клод Мандил, изпълнителен директор на Международната агенция за енергия към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).
Организацията обединява 30 държави, включително всички страни от ЕС, САЩ, Канада, Япония, Турция и др. и е основен форум за обсъждане и развитие на общи направления в икономическата и социалната политика на страните-членки. Такива са Чехия, Словакия, Полша и Унгария.
По време на срещата беше обсъдено дългосрочното сътрудничество между МЕЕР и МАЕ. Един от основните акценти на разговора беше свързан с организираната от МЕЕР с подкрепата на МАЕ първа среща на работна група за обмяна на опит между експерти от Югоизточна Европа в областта на енергийната политика и регионалното енергийно сътрудничество, която ще се проведе на 25 март т.г. в София. Двамата обсъдиха състоянието и развитието на газовия пазар в региона. Страните потвърдиха желанието си да развиват взаимоотношенията си и в областта на енергийната статистика.
Министър Ковачев ще се срещне в Париж и с Венсан Морел, президент на FRAMATOME ANP.
От Париж министър Ковачев заминава за Брюксел, където ще представи енергийната политика на България в конференцията “Енергийни възможности за Европа: Енергетика и разширена Европа” (2-3 март 2004 г.).
В конференцията ще участват членове на Европейския парламент, комисарят за енергетика и транспорт Лойола де Паласио, Генералният секретар на Световния енергиен съвет – Джералд Дусет, министри от страните-членки на ЕС и страните-кандидатки, генералният секретар на ФОРАТОМ Петер Хог и др.
В Брюксел министър Ковачев ще се срещне и с генералния секретар на Секретариата на Енергийната Харта д-р Риа Кемпер.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 22 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8359
GBP 2.4796 2.4887 2.2843
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив