28 Април 2024, 18:09 Днес (0) | Вчера (0)

Министър Масларова ускорява промените в Закона за здравето

14 Септември 2005 10:34 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

От четвъртък, 15 септември т.г., ще се разглеждат промените в Закона за здравето в Комисията по здравеопазване и в Комисията по образование и наука, за да може възможно най-бързо да започне обсъждането им в Пленарната зала на НС за първо гласуване

Това е решението, взето по предложение на министър Масларова, по време на работна среща по въпросите на взаимното признаване на професионалните квалификации за медицински професии.
Министър Масларова направи това предложение по време на дискусията и уточни, че между първо и второ четене Комисията по образование и наука и Комисията по здравеопазване в НС ще продължат работа за уточняване на текстовете, които засягат образователната степен на медицинските сестри и на акушерките. В консултациите ще участват представители на академичната общност и експерти от МТСП, от МОН и от МЗ. Промените в закона са наложителни и трябва да се направят бързо заради изискванията на Европейския съюз за уточнения в областта на взаимното признаване на дипломи. Министърът на труда и социалната политика координира процеса за взаимно признаване на дипломите, а Министерството на образованието и науката и Министерството на здравеопазването предлагат как да се изпълнят изискванията. Дискусията бе по покана на министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова.
В работната група везаха участие председателят на Комисията по здравеопазаване доц. Борислав Китов, на Комисията по образование и наука Лютви Местан, на Комисията по труда и социалната политика д-р Хасан Адемов, депутати, зам.-министърът на здравеопазването Валери Цеков, зам.-министърът на образованието и науката Ваня Добрева, зам.-министрите на труда и социалната политика Димитър Димитров и Горан Банков, експерти и предствители на академичната общност.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 26 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2828
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив