04 Май 2024, 20:18 Днес (0) | Вчера (0)

Министър Милко Ковачев обяви официалния старт на новия Регистър на обществените поръчки

26 Май 2005 10:07 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Регистърът има съществена роля за израждането на ясни пазарни правила, прозрачност и лоялна конкуренция, посочи Ковачев

Министърът на икономиката Милко Ковачев обяви официалния старт на новия Регистър на обществените поръчки (РОП) и поднесе поздравления по случай първата годишнина от създаването на Агенцията по обществени поръчки (АОП). Представянето се състоя днес, в хотел Шератон и бе организирано от АОП и Американската агенция за международно развитие (USAID). На представянето присъстваха още г-жа Мери Джей Абит, директор на проект “Инициатива отворено управление”, г-жа Дебра Макфарланд, директор на USAID и г-н Божидар Данев, председател на БСК.
 Министър Ковачев подчерта, че предстоящото пълноправно членство в Европейския съюз изправя страната ни пред много предизвикателства. България става част от единния Европейски пазар, а системата на Регистъра за обществени поръчки има съществена роля по отношение на изграждането на ясни пазарни правила, прозрачност и лоялна конкуренция.
 РОП е един от ключовите регистри в стратегията за електронно правителство на Република България. Той е част от основните административни он-лайн услуги за бизнеса, които Европейската комисия прие като индикатор за оценка на развитието на електронното правителство.
 Министър Ковачев изрази своето удовлетворение от успешно приключилата работа по изграждане на Регистъра за обществени поръчки и благодари на всички експерти, ангажирани с нея, на партньорите от Американската агенция за международно развитие за финансовата и методическа помощ.
 Г-жа Миглена Павлова, изпълнителен директор на АОП, представи подробно едногодишната дейност на Агенцията за обществени поръчки.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив