19 Май 2024, 15:13 Днес (0) | Вчера (0)

Министър Орешарски се срещна с ръководството на Краун Ейджънтс

31 Август 2005 16:18 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Финансовият министър подкрепи инициативата на Краун Ейджънтс, МВФ и другите стратегически партньори на компанията, да бъде извършен независим икономически анализ на постигнатите резултати

По покана на министър Пламен Орешарски днес в Министерство на финансите се проведе среща с ръководството на английската консултантска компания Краун Ейджънтс. На срещата присъстваха Дейвид Филипс, изпълнителен директор на Краун Ейджънтс, Браян Банкс, директор на програмата “Мерки в помощ на модернизацията на българските митници”, Дейвид Смит, мениджър на програмата и Джон Браун, ръководител на екипа на Краун Ейджънтс за България.
На срещата бяха обсъдени различни аспекти от дейността на консултантите в България. Изпълнителният директор на Краун Ейджънтс Дейвид Филипс запозна министър Орешарски с мениджърския екип на програмата, принципите на работа и отчетността за извършваната дейност. Директорът на програмата Браян Банкс изложи детайли от функциите и дейността на създадените по препоръка на Краун Ейджънтс органи за координация и контрол на програмата – Комитет за управление и Държавно-обществена консултативна комисия за подпомагане развитието на митническата администрация. Министърът на финансите Пламен Орешарски поиска от консултантите обективна оценка за напредъка на реформата в митническата администрация. Министър Орешарски заяви, че отчита важността на реформата и следи отблизо напредъка в тази посока. Финансовият министър подкрепи инициативата на Краун Ейджънтс, МВФ и другите стратегически партньори на компанията, да бъде извършен независим икономически анализ на постигнатите резултати в България.  Пламен Орешарски увери консултантите, че в изпълнение на програмата за модернизация на българските митници Министерство на финансите ще продължи сътрудничеството с Краун Ейджънтс до окончателното изтичане на срока на сключения договор.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 17 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7999
GBP 2.4796 2.4887 2.2781
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив