06 Май 2024, 06:29 Днес (0) | Вчера (1)

Министър Павлова: С днешните технологии физическите граници нямат значение

26 Март 2018 11:25 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 26 март 2018, 11:27

един от приоритетите ни е завършването на Единния цифров пазар

"С днешните технологии физическите граници нямат значение. Възможностите за развитие и иновации във всички сектори на икономиката, но и нашият личен живот, стават неограничени. Затова "Дигитална Европа" е един от основните приоритети на Българското председателство", заяви днес министър Лиляна Павлова във видеообръщението си към 350-те делегати на Международната конференция IT Hub Connect 2018, която се провежда днес и утре в "София тех парк" и е под патронажа на Българското председателство.

Организатори на форума са Американската търговска камара в България и Индийско-българската бизнес камара. С изказванията си президентите на двете организации - Красимира Чемишанска и Борислав Боянов, министърът на икономиката Емил Караниколов и министър Лиляна Павлова дадоха официалния старт на конференцията.

В приветствието си към делегатите министър Павлова посочи още, че като председател на Съвета на ЕС България работи по три основни приоритета: за завършване на Единния цифров пазар, за да се създадат най-добрите условия за разрастване на бизнеса и за потребителите; за киберсигурност, която е новото предизвикателство в XXI век; за защита на личните данни, където целта ни е да насърчим и осигурим доверието на обществото в онлайн услугите и технологии.

"Цифровизацията и развитието на IT индустрията за нас са също така национален и регионален приоритет. България пое водеща роля и работи усърдно Балканите да станат IT hub на Европа", каза още министърът за Българското председателство в обръщението си към международната конференция.

В първия ден на форума IT Hub Connect 2018 ще се дискутират възможностите за инвестиции и иновации в България и ЕС, като ще се постави акцент върху възможността за интензифициране на сътрудничеството в IT сферата между България и Индия, и върху разпознаването на нашата страна като врата за Индия към Общия дигитален европейски пазар. Фокусът във втория ден на конференцията ще се постави върху предстоящите регулации в ЕС и върху въпросите на киберсигурността.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив