05 Май 2024, 17:04 Днес (1) | Вчера (0)

Министърът на икономиката Милко Ковачев заминава на едноседмично посещение в Холандия, Белгия и Франция

04 Април 2005 16:50 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Посещението в Кралство Холандия е по покана на министъра на икономиката, Лорънс Ян Бринкхорст

По време на посещението министър Ковачев ще се срещне със заместник министър-председателя и министъра на финансите на Холандия г-н Херит Цалм и с министъра на икономиката, г-н Лорънс Бринхорст, с цел представяне на възможности за активизиране и увеличаване на българския износ и за насърчаване на холандското инвестиционно присъствие в България при реализиране на проекти в областта на финансовия и банков сектор, телекомуникациите, търговията и услугите, производството на текстил и облекла, недвижимите имоти, информационните технологии, отбранителната промишленост, туризма и селското стопанство.

Посещението е съпътствано и от кръгла маса с представители на водещите холандски компании /организирана съвместно с Конфедерацията на холандската индустрия и едрите работодатели/, по време на която холандските партньори ще се запознаят с възможностите за инвестиции и икономическо сътрудничество в България. Министър Ковачев ще участва и в семинар по въпросите на Research&Development /проучване и развитие/ и иновациите в Агенция Senter/Novem.

На 7 април 2005 г. министър Милко Ковачев пристига в Брюксел за срещи в Европейската комисия с комисарят по вътрешен пазар и услуги, Чарли МакКрийви, комисаря по търговия Питър Манделсон и комисаря по защита на потребителите Маркус Киприану.

На 8 април са срещите в централата на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие в Париж. Министър Ковачев ще се срещне със заместник-главния секретар на ОИСР Хервиг Шльогл и с председателите на комитетите по инвестиции, туризъм, енергетика и търговия към организацията.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив