27 Април 2024, 06:34 Днес (0) | Вчера (11)

Мобилното банкиране изпреварва онлайн банкирането по света и у нас

12 Юни 2019 14:15 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 12 юни 2019, 13:59

Моделът на цифровите банки може да не е толкова силен в България, защото клоновете са все още много популярни

Мобилното банкиране изпреварва онлайн банкирането в световен мащаб, в България се забелязва същата тенденция. Това твърди Валерия ван Зайл, асоцииран директор на Finalta, един от световните лидери във финансовите проучвания. Тя представи изследването "Възходът на мобилното банкиране", направено сред  повече от 260 банки от над 50 държави и половин милиард активни дигитални клиенти.
Моделът на цифровите банки може да не е толкова силен в България, защото клоновете са все още много популярни е изводът от проучването "Дигитално развитие на българските банка", поръчано от Асоциация Банка на годината и Делойт България. Банките имат доверието на клиентите и в бъдеще ще се съсредоточат върху своите консултантски функции за сметка на транзакционното банкиране. Повечето банки си партнират с Fintechs и всички те смятат, че компаниите в Fintech са партньори, а не конкуренти, каза Димитър Попов от Делойт, който представи изследването.
Тенденциите в дигиталния напредък на банките в България и световния опит откриха дискусиите на Шестото издание на Финансов форум Иновации. Събитието се провежда в зала Мусала на хотел Хилтън София и е организирано от Асоциация Банка на годината.
Участниците във Финансов форум Иновации са представители на банковия сектор в България, на небанкови финансови институции, технологични компании, компании с иновационни продукти и проекти в сферата на финансите, топмениджъри и представители на академичната общност.
Форумът продължава с обсъждане на практиката на дигиталните банки, представени на Форум Иновации - Monobank (Норвегия) и Praxia Bank (Гърция). Те привличат вниманието към практическото приложение на новите технологии в банковото дело. Моделът Revolut, Raisin илюстрира бъдещето на финтек иновациите.
Какво се случи една година след приемането на новите регулации за данните в Европа е въпрос, отговор на който дава специална презентация на McKinsey. За въздействието на директивата PSD2, за бъдещето на  Open Banking ще дискутират топ мениджъри на водещи банки и финансови компании.
Интересът на участниците ще е прикован до самия край на форума, когато в Клуб - Innovation manager.BG ще се проведе разговор между професионалистите дигитални иноватори в банките.    
Финансов Форум Иновации е място за споделяне на идеи между експерти от най-висок ранг, на срещите между които се създават новини за финансовите услуги и капиталовите пазари в Европа и света.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 26 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2828
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив