25 Април 2024, 17:52 Днес (14) | Вчера (12)

Моментна снимка на родното здравеопазване, провокирана от кръвното на премиера

27 Февруари 2013 12:03 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 27 февруари 2013, 12:09
Под лиценза на creativecommons

Състоянието на премиера в оставка Бойко Борисов е най-четената и коментирана тема в социалните мрежи

 

Хиляди пожелават бързо възстановяване на Борисов. Но и хиляди отбелязват с цинично злорадство, че най-после някой политик е вдигнал кръвно. В морето от коментари, които заливат Фейсбук, изплува едно отворено писмо. То описва в няколко точки състоянието на родното здравеопазване, с което повечето хора се сблъскват. Сигурно затова е сред най-споделяните в социалната мрежа. Публикувано е на една от страниците "Бойко Борисов":

 

"Г-н Борисов, много съжалявам, че не сте в добро здравословно състояние. Най-искрено Ви желая скорошно оздравяване!

Може би ще Ви успокои фактът, че почти 90% от нашите родители са с високо кръвно и периодично получават хипертонична криза. Така, че не сте сам в нещастието. Разбираме Ви!

Също може би ще Ви успокои фактът, че когато един обикновен човек в България получи хипертонична криза той трябва:

1. Да отиде до своето ДЖ.П. (Дали знаете какво е дж.п.?)

2. Да почака там около час-два, защото има други 10-тина човека преди него

3. Да си вземе направление за кардиолог. Тука обаче зависи кое число на месеца е. Принципно Ви съветвам да се постараеете да получавате хипертонична криза в началото на месеца, защото тогава шансът да получите направление е по-голям. Ако получите хипертонична криза в края на месеца, направление обикновено няма.

4. Сега е време с това направление да си запишете час за преглед. Отивате при най-близкия кардиолог и опаааа... изненада. Първият възможен час е за след около 40-45 дни. Тук е хубаво да Ви обърна внимание на това, че направлението, което хипотетично сте взели преди малко, важи 1 месец, т.е. след 40-45 дни, за когато имате час за преглед, няма да имате направление.

И всичко това е валидно само при условие, че в града, в който живеете има болница. Ако няма, за да отидете при своето дж.п., когато имате хипиертонична криза, трябва да пътувате до най-близкия съседен град, в който има болница. Ами, ако няма кой да Ви закара с автомобил?

После, след като имате поставена диагноза процедурата с дж.п.-то се повтаря всеки месец, за да си заверите рецептурната книжка. Ноо... за това ще Ви разкажа друг път.

Знам, ... знам, че за всичко това са виновни Станишев и Доган и затова не Ви упреквам. Желая Ви бързо възстановяване".

 

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 25 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8302
GBP 2.4796 2.4887 2.2756
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив