26 Май 2024, 04:58 Днес (0) | Вчера (0)

Москов оттегля текста за приватизация на лечебните заведения

01 Юли 2015 16:02 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 1 юли 2015, 16:04

Премиерът е смъмрил Митов и Ненчев за разминаването в информацията за чуждата военна техника у нас

Министърът на здравеопазването Петър Москов ще оттегли текста за приватизация на болниците. Това увери премиерът Бойко Борисов по време на парламентарния блиц-контрол, предаде БНР. Премиерът е убеден, че по въпроса трябва да се проведе сериозна дискусия.

"Господин Москов пред всичките пое ангажимент да изтегли този проектозакон, независимо, че има своите аргументи, за да търсим подкрепа във всички други сфери. Максимално да реформираме системата, течовете в касата, аптеките в частните болници и то предимно скъпоструващи, са предмет на тази реформа в следващите дни, в които ние ще дебатираме", заяви Борисов.

Премиерът коментира, че страната ни трябва да бъде лоялна като член на ЕС и НАТО и затова подкрепя санкциите срещу Русия: "Деликатна е ситуацията, както и санкциите. Ние не може да не подкрепяме санкциите. Не случайно 28 премиери, канцлери, президенти в Европейския съвет подкрепиха санкциите, знаейки прекрасно, че те носят загуби на нас. Такава е лоялността и необходимостта в съюзите, в които сме избрали да членуваме. Виждате какъв огромен натиск върху правителството се оказва за подмяната на въоръжението, ако щете. Далеч съм от мисълта да се правим на най-големите ястреби, ще е от полза, и в такива моменти ние трябва да бъдем лоялни членове и на НАТО, и на ЕС".

Премиерът съобщи, че е критикувал министрите на отбраната и на външните работи заради недобра координация при предоставянето на информацията за разполагането на чужда военна техника у нас. "Малко ги смъмрих с военния министър, защото тръгнаха след събитията. Когато вече се чу, че има подобни танкове, ние тогава тръгнахме да обясняваме какво и защо са и как са. Министрите са длъжни да ме информират и са длъжни да се съобразяват с политиката на правителството, а тя именно е, че нищо тайно не може да става от българското общество и българския парламент", посочи Бойко Борисов.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8019
GBP 2.4796 2.4887 2.2962
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив