19 Април 2024, 00:35 Днес (0) | Вчера (11)

На пътя животът е с предимство - днес е Националният ден на пътната безопасност2

29 Юни 2021 11:45 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 29 юни 2021, 10:45

НПО поиска да бъде изготвена Пътна карта за развитието на пътната безопасност у нас

29 юни отбелязваме като Национален ден на безопасността на движението по пътищата. На него се организират редица инициативи, които преминават под мотото "На пътя животът е с предимство".
По инициатива на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" и в партньорство със Столична община бе направена площадка за обучение по пътна безопасност на деца в Южния парк. От днес съоръжението е на разположение на всички жители и гости на столицата. На него ще могат да се провеждат открити уроци от училища и детски градини. Всеки родител също ще може да заведе детето си и да му покаже как да пресича безопасно, къде да се движи и управлява велосипед, и др.
Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" и Сдружение "Българската петролна и газова асоциация" стартират от днес кампания, в която всеки клиент, посетил търговските им обекти, ще получава и брошура обединяваща някои от най-важните съвети за безопасност – правилно съобразяване на скоростта; без разсейване; задължително поставяне на обезопасителните колани – както от водачите, така и от пътниците; правилно возене на децата в превозните средства и др. Инициативата ще продължи в следващите месеци, когато традиционно хората предприемат повече пътувания, а информационните материали ще са съсредоточени приоритетно по основните направления за летен туризъм.
Днес предстои и да бъде открит интерактивен кабинет за обучение по безопасност на движението по пътищата в столичната детска градина  "Деница" в ж.к. Младост 2.
В отбелязването на Деня се включват и редица общини, неправителствени организации и социално отговорни компании.
Според инж. Богдан Милчев от Института по пътна безопасност наложително е да бъде изготвена Пътна карта за развитието на пътната безопасност в краткосрочен етап.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив