01 Май 2024, 07:39 Днес (0) | Вчера (13)

Наглите нападатели от денонощния магазин в София са семейство, задържани са

29 Май 2015 16:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 29 май 2015, 15:58

Това са Боряна и Рангел Рангелови

Съпрузите Боряна и Рангел Рангелови са извършителите на въоръжения грабеж в столичен магазин в района на бул. "Македония", кадри от който се появиха в интернет, предаде БНР. Нападателите успяха да задигнат едва няколко кутии цигари. Записът на бруталното престъпление от видеокамерите беше качен във Фейсбук от собственика на търговския обект. 

Сигналът за престъплението е получен на 26 май към 21:30 часа. Веднага след това криминалисти от СДВР и колегите им от Шесто РУ започват разследването. Действията са проведени под ръководството на Районна прокуратура – София. Извършен е оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели, включително и пострадалата служителка в обекта. В магазина е открит мобилен телефон, носен от единия от извършителите. Иззети  и прегледани са записите от камерите в търговския обект. При продължилите оперативни действия е установена самоличността на извършителите. За тях няма данни да са криминално проявени. При претърсването на дома, в който живеят, е открита мъжка шапка, с  която Рангел Рангелов е бил по време на престъплението. Иззето е и откритото оръжие – пистолет, ползван по време на грабежа. По първоначални данни оръжието е газово.

По случая са назначени експертизи. Днес  сутринта двамата извършители  са задържани за срок от 24 часа, а по- късно през деня са привлечени като обвиняеми и мярката им за задържане е удължена  до 72 часа. Предстои Софийска районна прокуратура  да внесе искане в Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Директорът на СДВР Младен Маринов благодари на гражданите за оказаното съдействие на полицията, след като видео от камерите в магазина бе разпространено от медиите. Видеонаблюдение трябва да има във всички денонощни обекти, категоричен бе Маринов, който подчерта, че камерите в обектите имат и превантивен ефект.

Директорът на СДВР напомни, че полицията трябва да бъде уведомявана своевременно за подобни случаи, за да може да предприеме без отлагане необходимите процесуално-следствени действия. Когато се действа бързо и в рамките на 24 часа, когато още има запазени доказателства, шансът за успех на разследването е по-голям"

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 30 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2877
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив