29 Март 2024, 13:34 Днес (7) | Вчера (11)

Над 200 заявки за участие в първата SUPERлятна академия „Аз мога – тук и сега!“

16 Август 2012 14:41 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 16 август 2012, 14:43

Една седмица ученици и учители от цялата страна ще се запознаят с най-новите технологии за програмиране, дизайн, бизнес развитие, маркетинг, креативно мислене

Записването за първата национална академия по информационни технологии и визуални изкуства „Аз мога - тук и сега!“ протича при много силен интерес от страна на учениците и учителите от страната. Към момента организаторите на Академията са получили повече от 200 заявки за участие от над 20 български града. Припомняме, че лятната академия ще се проведе от 26 август до 2 септември 2012 г. в комплекс Исмена, гр. Девин и ще даде възможност на ученици и учители от цялата страна да се запознаят с най-новите технологии за програмиране, дизайн, SEO, както и с важни концепции за бизнес развитие, маркетинг, креативно мислене и изграждане на успешно взаимодействие между онлайн и офлайн проект. Целта на Академията е да събере на едно място образованието и успешния бизнес за постигане на най-добри резултати. Организатор е агенция KIWI Design в партньорство с българската хостинг компания СуперХостинг.БГ.

От всички кандидати ще бъдат избрани най-добрите 50, които ще вземат участие в Академията. Към момента, въпреки големия брой заявки за участие, организаторите дават извънредно последни дни, в които има възможност за кандидатстване. В рамките на Академията, участниците ще се срещнат с успешни български специалисти в сферата на програмирането и дизайна, както и предприемачи. Сред тях са: експертът в областта на онлайн медиите и дигиталния маркетинг Жюстин Томс, журналистът и блогър Борис Луканов, експертът по оптимизация за търсачки Ангел Ангелов, Гради Градев, мениджър по дигитално развитие и партньорства в British Council, Росен Дуков, експерт в областта на дигиталните манипулации и собственик на печатница Deffecto, Любомир Русанов и Методи Дреновски, управители на най-голямата хостинг компания у нас – СуперХостинг.БГ, Даниела Минковска, преподавател в Технически университет - София, Цветелина Тенева, основатели на Бизнес Институт, Антон Ценов и Петър Шарков, основатели на фирмата за мисловни карти Mind Mapping и др.

„Тъй като завършвам тази година и смятам да продължа да се занимавам с това занапред, мисля, че срещата ми с всички тези вече успели хора ще ми помогне в избора ми и ще обогатя знанията си в тази насока, за да имам по-голям шанс за реализация“ - твърди Ставри Георгиев от гр. Добрич, който ще бъде един от участниците. Ставри учи в ЕГ "Гео Милев" в гр. Добрич и му предстои да бъде 12-ти клас. 

Александър Трифонов от град Балчик също не скрива ентусиазма си от възможността да участва в академията „Аз мога – тук и сега!“. Тази година той завършва средното си образование в СОУ "Христо Ботев", специалност Математика и информатика. „Основната причина поради която искам да се присъединя към лятната академия е придобиването на опит и знания за започване и поддържане на такъв бизнес. Живея в малък град със слабо развит рекламен бизнес. Приемам това като пазар готов да бъде разработен, но съм сигурен, че нямам нужните знания. Никога не съм имал учители в тази област и не съм присъствал на лекция на тема уеб дизайн и маркетинг. Идеята, че малко или много преди състезателната част ние ще имаме еднаква основа (вследствие на обучението) ме кара да бъда по-сигурен в шанса си за успех“ - разказва той.

„Големият брой заявки и най-вече – качествата и способностите на младежите, кандидатстващи за лятната академия „Аз мога – тук и сега!“, показват, че тя е една успешна проява, която има важно място в образователния живот у нас. Затова и ние в СуперХостинг.БГ се радваме, че сме част от това събитие и се надяваме то да дава още по-стабилна връзка между образованието и успешния бизнес и в бъдеще“ - заяви Любомир Русанов, управител на СуперХостинг.БГ.

„Голямата партньорска мрежа на Академията в лицето на основните ни партньори Dossev&Co, Mail.BG, SuperHosting.BG, както и многото организации от ранга на ПУ „Паисий Хилендарски“, Технически университет – София, Фондация БГ Сайт, Българската уеб асоциация, клуба по предприемачество Start It Smart, Бизнес Институт, Британски съвет България, Заедно в час и още много, които ни подкрепиха, гарантира едно високо качество на обучителната ни програма. Заявките за участие показват, че и учениците и учителите оценяват това. Нашата цел беше да създадем широко национално партньорство в полза на неформалното технологично образование и аз се радвам, че я постигнахме“ - заяви Кристалин Чавдаров, собственик на KIWI Design и създател на националната SUPERлятна академия „Аз мога – тук и сега!“.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив