29 Март 2024, 01:40 Днес (0) | Вчера (11)

Най-добрите места в света за дистанционна работа през 2021 г.

08 Януари 2021 13:45 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 8 януари 2021, 13:44

Талин е най-атрактивният град в света за дистанционна работа, според актуална класация

С все повече хора, работещи от къщи поради COVID-19, естонският град Талин е най-атрактивният град в света за дистанционна работа, според класацията на Big 7 Travel, съобщи БГНЕС. През последните години в Естония въведе визи, позволяващи дистанционна работа в страната до една година. Столицата прелива от чар и изненади, които ще ви накарат да живеете в реална балтийска приказка. По-важното обаче е, че цифровата икономика тук процъфтява. Всъщност 99% от обществените услуги са достъпни онлайн 24/7, така че никога няма да имате проблем с достъпа до интернет. Освен това разходите за живот са сравнително ниски, като наемът в центъра на града падна до около 500 долара.
Big 7 Travel разглежда различни фактори, привлекателни за дистанционните работници, като достъпни разходи за живот, бърз Wi-Fi и удобства като паркове и ресторанти.

Тбилиси, Грузия, е на второ място. През последните няколко години Тбилиси направи големи в работата от разстояние. Разположена в региона на Кавказ, странната столица има какво да предложи по пътя на културата; от разнообразна хранителна сцена до дълга история, има по нещо за всеки. От мразовитите Кавказки планини нагоре на север до каменистите брегове на черноморското крайбрежие на Батуми; страната е колкото визуално привлекателна, толкова и достъпна. В целия град ще откриете огромен брой кафенета, идеални за прекарване на един работен ден, заедно с коуоркинг пространства. В светлината на пандемията Грузия въведе визи за дистанционен работник, за да позволи преместване при настоящите обстоятелства.

Изненадващо трето място заема Белград, Сърбия. Пешеходни улици, обградени от кафенета, галерии и магазини в изобилие; много нови технически и коуоркинг пространства; древна крепост и оживен фермерски пазар са само няколкото неща, които ще ви посрещнат в очарователния сръбски град Белград. Този исторически и богат в културно отношение център е идеален за дистанционни работници. Интернет? Вие гледате на 24 MBPS без проблем. Търсите коуоркинг пространство? $100 на месец. Цената за живот е истински примамлива тук, като средните месечни разходи се движат около $1 425. Освен това местоположението на Сърбия я прави чудесна отправна точка за останалата част от региона.

На 4-то и 5-то място са Бали, Индонезия – заради свързаната общност, цветната нощна сцена и невероятно богата местна култура, но и безпроблемен wifi и наем на вила от $400/месец; и Чианг Май, Тайланд заради перфектната достъпност, гъвкавост на визите, бърза скорост на интернет и обща атмосфера.

В десятката влизат и Берлин, Германия; Сингапур; Буенос Айрес, Аржентина; Ханой, Виетнам; и Любляна, Словения.

На 13 място е турският град Истанбул – един от най-богатите в културно отношение градове в Европа, с богата история и едни от най-добрите храни на континента. Благодарение на разнообразното си настаняване на достъпни цени, т.е. студио от 300 долара в центъра на града, лекота на достъп до интернет и приятелски визи на свободна практика, това е огромен хит за дистанционните работници.

Вторият по големина град в Гърция, Солун, е класиран на 16-то място в света. Уебсайтът характеризира Солун като древен, живописен град в сърцето на Средиземно море. "В комплект с добра храна, приветливи местни жители и зашеметяваща природа, тук ще намерите надеждна скорост на интернет от 15 Mbps, високо ниво на безопасност и ниски разходи за живот. Гръцкият град има също "купища очарователни кафенета, идеални за следобедна работа, заедно с известно пространство за съвместна работа"."

Сред останалите европейски градове, класирани в Топ-50 на Big 7 Travel са Порто в Португалия – на 31-во, Мадрид, Испания – на 32-ро, Будапеща – Унгария на 38-мо, Цюрих, Швейцария – на 44-то, пак Португалия с Лисабон – 46-то, Прага, Чехия – на 47-мо и Лас Палмас, Канарски острови, Испания – на 48-мо.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив