28 Март 2024, 20:36 Днес (11) | Вчера (12)

Най-скъпите застраховки на автомобили

17 Януари 2003 в-к "Кеш" по статията работи:
A+ A-

Влудяващите кръвта коли са с вледеняващи каско-полици

Ако мисълта за няколко бесни кръгчета с хипермощната "Мицубиши Монтеро Спорт 2002" преминава като електрическа тръпка в гръбнака ти - приготви се за няколко смъртоносни факта от статистиката. Това сладурче оглавява списъка на най-скъпите за застраховане автомобили в листите на водещите автозастрахователи в света. Преди да помечтаете за вятър в косите и "Шевролет Корвет Конвертъбъл 2002", проверете в най-близкото брокерско бюро какви са застрахователните показатели на това "бижу", защото именно то е на второ място в черния списък.
Привържениците на марките "Порше", "Ферари" и "Ламборгини" няма да намерят колите си в този списък. Те не трябва да се считат пощадени от сухите цифри. Любимите им марки не попадат в класацията, защото сa с лимитирано производство и не генерират достатъчно голяма съвкупност, за да са съпоставими с включените в листа марки.
2002 Montero е скъпа покупка не само по отношение на застраховането - при тази марка е най-голямо количеството на исковете за повреди, аварии и кражби. Крайно обезсърчителна е и оценката на Американската национална администрация по безопасност на пътното движение. Специалистите там считат, че опасността този автомобил да се преобърне при авария е между 30 ­ 40-процентна.
Хонди като "Сивик" и "Акорд" са сред най-крадените коли, а и резервните им части се търгуват изключително скъпо "на улицата". Това е причината за покачването на техните премии за застраховане.
Най-логично е присъствието на BMW в списъка. Това са скъпи за купуване и поправка автомобили и е естествено да са скъпи за застраховане.
Калкулациите на "предпазливия застраховател" се базират и на факта, че "хората, които купуват подобни автомобили, не го правят, за да ги карат с 55 мили в час," по думите на Доналд Грифин от Националната асоциация на независимите застрахователи в САЩ. "Така, че когато такава кола катастрофира, щетите са големи, а поправката (когато е възможна) е ужасно скъпа."

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив