29 Март 2024, 00:36 Днес (0) | Вчера (11)

Най-странните домейни закупени у нас

15 Юли 2019 11:33 ИНСМАРКЕТ по статията работи: kalin
A+ A-
Последна редакция: 15 юли 2019, 12:39

Актуалните събития и обществени дискусии се оказват все по-важен фактор при избора на домейн

beznamordnik.com, pochvamdabegam.com, nap-supto.com. Това са част от най-странните домейни, закупени у нас през последните месеци. Имената само идват да покажат, че актуалните събития и обществени дискусии се оказват все по-важен фактор при избора на домейн. Думи и изрази, придобили популярност във виртуалното пространство, също все по-често се превръщат в завършени сайтове, сочи статистиката на СуперХостинг.БГ за закупени домейни през послените месеци.  

"Актуалните тенденции винаги са имали значение за покупката на домейни, но през последните месеци те се използват все по-креативно", коемнтира Цветелина Ненкова, маркетинг мениджър на СуперХостинг.БГ. Тя обяснява, че това важи както при избора на традиционни силни разширения като .com, .bg или .net, така и на някои нови домейни. "Любопитно е също, че често този тип имена се регистрират с по няколко разширения, което гарантира по-голяма сигурност и защита за съответния бранд”, казва още тя. 

Промените в Наредба Н-18 на НАП са сред най-обсъжданите теми в българските бизнес среди напоследък. Това доведе до генерирането на интересни домейн имена като nap-supto.com, supto-backup.com и много други.  Друга актуална тема през последните дни станаха и законовите промени, засягащи собствениците на домашни любимци, а сред свързаните с нея новозакупени домейни са namordnik.com и beznamordnik.com. Регулацията за защита на личните данни също е довела до множество запазени домейни - всички версии на абревиатурата gdpr вече са заети и продължават да се запазват нови изрази с нея.

Друга широка обществена дискусия - тази за ситуацията по българското черноморие това лято - изглежда е предизвикала регистрацията на домейни като shezlongza40lv.com.

Популярни във виртуалното пространство изрази, хаштагове и шеги също вдъхновяват регистрантите на домейни. Интересни новозакупени имена са например pochvamdabegam.com, neseizlagai.online и i-te-taka-te.com. 

Сред останалите по-любопитни домейни са neshto-po-takova.site, ohnamama.com, mislirazlichno.com, churulichko.com, ludamama.com и дори необичайно дългият и въпеки това, носещ послание, домейн - gotvenetovsashnostelubovshop.com. 

Сред домейните на кирилица пък правят впечатление пътнамладите.бг, дозащастие.com, хейт.com и др.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив