28 Март 2024, 23:26 Днес (11) | Вчера (12)

Наш академичен преподавател със застрахователен доклад на научен форум в Италия

24 Април 2015 10:45 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 24 април 2015, 10:37
thinkstockphotos.com

Доц. д-р Ирена Мишева предложи темата за застрахователния одит като фактор за ефективно развитие на застраховането на отговорностите на предприятия с опасни производства

Български академичен учен участва с доклад в международна научна конференция в Италия, посветена на световните постижения и новостите в мениджмънта, икономиката и социалните науки. Изпратеният доклад от доц. д-р Ирена Мишева бе одобрен от Програмния комитет на форума и е със заглавие  "Застрахователният одит като фактор за ефективно развитие на застраховането на отговорности при предприятията с опасни производства" (Insurance audit as a factor for the effective environmental pollution liability insurance of entreprises with hazardous production).

Събитието се състоя в Рим на 18-19 април т. г. и събра лектори от 44 държави. Форумът бе организиран от международната платформа IRED.

Това е поредното участие на доц. Мишева в утвърдени и признати международни срещи между академични учени и бизнеса. През октомври миналата година тя представлява страната ни на форум в Швейцария, където говори за застраховането на отговорността срещу замърсяване на околната среда, а няколко месеца преди това – през юли, взе участие в научен форум във Франция, където изнесе доклад за пиратството и морското застраховане.

IRED е специализиран Институт за инженери и доктори, който функционира като асоциирана мрежа на лекари, учени, инженери, изследователи от различни университети и колежи по света, които обменят научна информация и идеи за развитието на научно-изследователската и развойна дейност в съответната област на човешкото познание. Доц. Ирена Мишева е член на престижната международна научна платформа Institute of Research Engineers and Doctors – IRED, USA.

IRED насърчава регионалната и международната комуникация и сътрудничество, професионалното взаимодействие и ученето през целия живот., споделянето на идеи в различните мултидисциплинарни научни области и обединяването на студенти, изследователи, преподаватели и учени по целия свят.

Събитията на IRED се посещават от над 1 милион души годишно. Организацията насърчава изследванията на над 75 000 студенти, повече от 55 000 асоциирани членове и над 5000 академични учени. Редакционният съвет на обединението се състои от повече от 5000 изтъкнати професори, учени и професионалисти в различните индустриални области.

Доц. д-р Ирена Мишева е преподавател в катедра "Човешки ресурси и социална защита” и представител на ръководството по качеството във ВУЗФ. Понастоящем е независим член на надзорния съвет на "ОББ – Алико Животозастрахователно дружество”АД.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив