19 Март 2024, 06:11 Днес (0) | Вчера (10)

Наши застрахователи стъпват на още европейски пазари

18 Септември 2020 12:48 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 18 септември 2020, 12:50
КФН

"Евроинс" открива клон в Гърция, а "Лев Инс" ще предлага свои продукти в Испания и Гърция

Две български застрахователни дружества са информирали Комисията за финансов надзор за намерението си да стъпят на няколко европейски застрахователни пазара.

Едната компания е ЗД "Евроинс” АД. Тя има намерение да разшири обхвата на застрахователната си дейност  Гърция при условията на правото на установяване в страната чрез клон. Компанията ще предлага следните класове застраховки: "Заболяване”,  "Плавателни съдове (морски, езерни, речни и плавателни по канали съдове)”, "Товари по време на превоз (включително стоки, багажи и др.)”, "Гражданска отговорност, свързана с притежаването и използването на плавателни съдове (морски, езерни, речни и плавателни по канали съдове)", "Обща гражданска отговорност”, "Гаранции” и  "Правни разноски”.

Другият застраховател е ЗК "Лев Инс” АД. Дружеството е информирало КФН, че има намерение да разшири обхвата на извършваната от него дейност в Гърция при условията на свободата на предоставяне на услуги. Там компанията ще предлага следните класове застраховки: "Злополука /включително трудова злополука и професионални заболявания/, "Сухопътни превозни средства /без релсови превозни средства/, "Товари по време на превоз (включително стоки, багажи и др.)”, "Пожар и природни бедствия" и  "Други вреди на имущество” .

"Лев Инс” ще извършва дейност и в Испания, където при условията на свободата на предоставяне на услуги ще предлага следните класове застраховки: "Злополука /включително производствени злополуки и професионални заболявания/,  "Сухопътни превозни средства /без релсови превозни средства/”, "Пожар и природни бедствия",  "Други вреди на имущество”, "Гражданска отговорност, свързана с притежаването и използването на МПС”, "Обща гражданска отговорност”, "Кредити”, "Гаранции” и "Помощ при пътуване (Асистанс)”.

Във връзка с намеренията на застрахователите българският регулатор е изпратил съответните нотификации до колегите си от контролиращите органи в двете държави.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7956
GBP 2.4796 2.4887 2.2899
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив