24 Април 2024, 01:25 Днес (0) | Вчера (6)

Николай Вълканов е „Мистър Икономика” 2012

29 Ноември 2012 09:49 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 29 ноември 2012, 11:01
economymagazine.bg

45 мениджъри и собственици на компании се състезаваха в тази година в конкурса, организиран от списание „Икономика”

Председателят на Управителния съвет на „Минстрой Холдинг” Николай Вълканов е тазгодишният носител на наградата „Мистър Икономика”. Изпълнителният директор на „Белла България” Елза Маркова пък стана „Мисис Икономика 2012”, съобщи Дарик.

 

45 мениджъри и собственици на компании се състезаваха в тази година в конкурса, организиран от списание „Икономика” и www.economymagazine.bg с партньорството на в. „Стандарт”. Освен двамата големи победители, номинирани за приза „Мистър Икономика” бяха Васил Кънев, Антон Петров, Иван Чолаков и Красимир Узунов, а за „Мисис Иконимика” - Данета Желева, Саша Безуханова и Теодора Георгиева.

Освен Мистър и Мисис Икономика, със златна статуетка „Рибарят и златната рибка” на Ставри Калинов си тръгнаха още деветима победители във всяка от обновените категории на конкурса. Наградата „За принос в развитието на индустрията” получи Никола Треан, изпълнителен директор на медодобивния комбинат в Пирдоп „Аурубис България”. Призът той получи от миналогодишния носител на наградата Кирил Домусчиев.

За „Принос в развитието на аграрния сектор” бе отличен Иван Ангелов, управител на „Градус”. Златна статуетка „Рибарят и златната рибка” и грамота му бяха връчени от Валерий Тодоров, генерален директор на БНР.

Асен Ягодин, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Българска банка за развитие АД, получи наградата за „Принос в развитието на малкия и среден бизнес”. Призът му бе връчен от Данчо Данчев, който е миналогодишния носител на наградата в сектор „Търговия и услуги”.

Победител в категорията „За принос в развитието на туризма” стана Ветко Арабаджиев, собственик на „Виктория Груп”. Наградата му бе връчена от зам.-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на „Пощенска банка”, бе отличена в банковия сектор. Статуетката си тя получи от генералния директор на БНТ Вяра Анкова. Награда

„За принос в развитието на небанковия финансов сектор” взе главният изпълнителен директор на ПОК „Доверие” Даниела Петкова. Тук призът бе връчен от Стоян Мавродиев, който е миналогодишния носител на наградата във финансовия сектор.

„За принос в развитието на Информационните и комуникационните технологии (ИКТ)” отличието бе връчено на Огнян Траянов, изпълнителен директор на „ТехноЛогика”. Статуетката си той получи от Гергана Паси, която е определена за българския дигитален шампион по инициатива на Европейската комисия.

Тази година бяха раздадени и три специални награди. Първата от тях бе за „Финансово отговорна компания” и бе връчена на Стоян Цветанов, изпълнителен директор на „Топлофикация” София. Призът той получи от Адам Сотков, оперативен директор на колекторската фирма „С.Г.Груп”.

Втората специална награда на конкурса получиха Турските Авиолинии (Turkish Airlines Inc), които бяха обявени за „Специален партньор на бизнеса”. Отличието те получиха заради откритите само през 2012 г. полети до над 20 нови дестинации, с което Турски Авиолинии става авиокомпанията, изпълняваща полети до най-много държави в света. Наградата бе връчена от Христо Христов, управител на „Дарик уеб” и член на журито на „Мистър и Мисис Икономика 2012”.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров получи третата специална награда на конкурса. Призът му бе връчен заради спечелените от неговия екип европроекти за 160 млн. лева, които община Стара Загора е инвестирала в подобряването на бизнес средата в региона и отварянето на нови работни места.

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 22 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8359
GBP 2.4796 2.4887 2.2843
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив