20 Април 2024, 16:49 Днес (0) | Вчера (10)

Нов продукт гарантира сигурност на банките

13 Февруари 2003 в-к "Пари" по статията работи:
A+ A-

А да удовлетвори една нова необходимост от страна на кредитните институции у нас, ЗК Орел разработва проект за застраховка на специални банкерски рискове.

Вероятно продуктът ще се радва на голяма популярност, тъй като до момента такава застраховка не се предлагаше на българския пазар. Фактът се обяснява от експертите с липсата на необходимост от такава застраховка до момента. Продуктът ще гарантира по-голяма сигурност на банковите институции. 

Новата застраховка ще покрива рискове като щети вследствие на недобросъвестни или умишлени деяния на банковите служители, довели до определени загуби както за ръководството, така и за банката като цяло. Продуктът покрива и щети в случай на попадане на фалшива валута в трезора. Застрахователната компания обезщетява още повредите по имуществото, което се транспортира под опеката на банкови служители, покрива риска от подправени чекове или друг вид документи, като парични ордери, удостоверение за депозити и т. н. Гарантирано е и покриването на рисковете по стандартната застраховка имущество. Всички клаузи към договора не може да бъдат споменати, тъй като са доста на брой. Очаква се съвсем скоро пълният пакет от документи да бъде представен в Агенцията за застрахователен надзор за получаване на лиценз. Идеята за разработването на новия продукт е възникнала вследствие многократните запитвания от страна на клиенти - банкови институции, на компанията.

В резултат на все по-задълбочаващото се сътрудничество с банките и другите финансови институции ЗК Орел вече предложи на пазара и застраховка на кредити.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив