04 Май 2024, 04:08 Днес (0) | Вчера (0)

Нова книга събира свежи и забавни мисли на Уорън Бъфет

21 Януари 2014 13:46 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 21 януари 2014, 13:49

"Даото на Уорън Бъфет" подвеждащо елементарно, но притежава изключителна практическа ефективност

"Не е необходимо да вършите изключителни неща, за да постигнете изключителни резултати."
Уорън Бъфет

Уорън Бъфет безспорно е най-популярният инвеститор не само в родината си САЩ, но и по света. Инвестиционните му постижения нямат равни на себе си, а в основата на забележителния му успех са упоритият труд, почтителността и най-трудно постижимото – здравият разум.

Бившата снаха на бизнесмена (Мери Бъфет) и дългогодишният му ученик (Дейвид Кларк) събират и описват най-находчивите, най-забележителните и най-забавните цитати на инвеститорa в изданието "Даото на Уорън Бъфет" (с подзаглавие "Сентенции на легендарния американски бизнесмен, които разкриват тайните на неговия успех").

Подобно на сентенциите на древния китайски философ Лао Дзъ, житейската мъдрост на Уорън Бъфет е подвеждащо елементарна, но притежава изключителна практическа ефективност.

В "Даото на Уорън Бъфет" авторите и експерти в т. нар. Бъфетология са подбрали мисли и крилати фази на бизнесмена от различни източници – лични разговори, интервюта, корпоративни доклади, биографични очерци и др.

Сентенциите в изданието илюстрират практическите стратегии на Уорън Бъфет и са не само полезни указания за всеки инвеститор – голям или малък, – но и примери, които всеки би могъл да следва. За по-точно и описателно илюстриране на думите на Уорън на практика, съавторите са добавили кратки обяснения към всеки цитат, както и премери от редица сделки на бизнесмена.

"Даото на Уорън Бъфет" разкрива житейската философия и инвестиционните стратегии, осигурили на него и на акционерите на "Бъркшър Хатауей" изключително богатство.

23102

Книгата "Даото на Уорън Бъфет" достига до жадните за нетрадиционни знания читатели благодарение на ИК "Изток-Запад".

Мери Бъфет и Дейвид Кларк са дългогодишни познайници с Уорън Бъфет. Мери е негова снаха в продължение на дванадесет години (от 1981 до 1993 г.), а Дейвид е един от първите му ученици, който следва неговите съвети за бизнеса, много преди фамилията Бъфет да бъде известна.
Мери и Дейвид са автори и на изданията "Уорън Бъфет и анализът на финансови отчети" и "Уорън Бъфет и тайните на мениджмънта", в които също разкриват интригуващи похвати и предлагат безценни "съвети от кухнята" на легендарния бизнесмен.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив