27 Април 2024, 03:31 Днес (0) | Вчера (11)

Нова туристическа застраховка кани клиенти за зимните празници

13 Декември 2012 15:01 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 13 декември 2012, 15:02
Под лиценза на creativecommons

За практикуващи екстремни спортове има допълнителни покрития

Застрахователно дружество "Виктория" кани клиенти с нов застрахователен продукт точно преди зимните празници. Туристическата застраховка е предназначена за български и чуждестранни граждани за времето на активен отдих и спортуване у нас през почивните дни, ваканциите или зимния отпуск.   Основното покритие по застраховката включва най-типичните "туристически" рискове: медицински разходи (спешна медицинска помощ; амбулаторно или стационарно лечение);  разходи за издирване, спасяване и транспортиране на застрахования; разходи за издирване, спасяване и транспортиране на застрахования до най-близкото лечебно заведение на територията на България.  Застрахователят има договор с ПСС на БЧК и е една от посочените компании в тяхната интернет страница. В случай на смърт, застрахователят възстановява разходи за транспортиране на тленните останки до адреса на неговото местоживеене у нас. Застраховката предлага покриване на разходи за спешно стоматологично лечение до 150 лв.
Лимитът  по основното покритие е избираем и може да бъде: 2 000 лв, 5 000 лв или 10 000 лв.
В зависимост от конкретните потребности и по преценка на договорителя, могат да бъдат сключени и допълнителни рискове. Два от допълнителните рискове са презназначени да подобрят качеството и организацията на получаване на медицинската помощ. Единият риск е дневни пари за болничен престой   -  при злополука или акутно заболяване на застрахования се изплащат  дневни пари за болничен престой по 15 лева на ден, с максимум 10 дни за застрахователния договор.Вторият риск е 24-часов медицински асистанс, осъществуван от Еврокрос-България. Последния риск е много препоръчителен, когато се застраховат чужденци, тъй като асистанс-обслужването, освен организиране на подходящото лечение, премахва езиковите бариери между пострадалия и лекуващия екип.
По-спортните натури, харесващи екстремни спортове, също са застраховаеми – за тях е предназначено  допълнително покритие.
Отделно, когато застраховката се сключва от работодател или спортен клуб, може да се превърне в  групова застраховка "Злополука", чрез сключване на допълнителен риск.  При смърт от злополука на застрахования, на законните наследници се изплащат 5000 лева. Рискът не се носи за лица под 14 години.  Застраховката се сключва за 3 минути, с електронна полица във всички офиси на дружеството, както и при посредниците, с които работи. От януари застраховката ще може да бъде сключвана и онлайн от страницата на застрахователя.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 26 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2828
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив