29 Март 2024, 08:47 Днес (0) | Вчера (11)

Новата версия на Microsoft Dynamics NAV интегрира изкуствения интелект в бизнеса

21 Декември 2017 09:15 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 21 декември 2017, 09:07

Повече от 120 000 компании й се доверяват за ежедневната си работа

Новата версия 2018 на популярната система за управление на бизнеса Microsoft Dynamics NAV предлага редица нововъведения за оптимизиране на продажбите, по-добра визуализация през уеб интерфейс, по-персонализирана работа на служителите и на практика интегрира изкуствения интелект в бизнеса. Припомняме, че ERP системата беше представена официално на 1 декември от екипа на българската консултантска компания Тим ВИЖЪН България. С повече от 120 000 компании, които й се доверяват за ежедневната си работа и над 3 000 нови клиента в последните 12 месеца, тя заслужено се определя като предпочитаната система за управление на малкия и среден бизнес в цял свят.
Кои са най-интересните промени в новата версия?

По-ефективни продажби

Специално за фирми с голям документооборот, новата версия 2018 на Dynamics NAV предлага важна промяна при груповата обработка на документи за продажба. Вече може да се извършва регистриране и осчетоводяване на транзакции едновременно по различни видове документи – фактури и кредитни известия – при използване на функционалностите за групова обработка. Попълването на липсваща информация "в последния момент" по поръчките за продажба, като допълнителни такси или разходи, е също чувствително улеснено. Подобрени са също фактурирането и отчитането на корекции при фирми с проектен начин на работа, които оптимизират работата на потребителя при издаването на фактури и кредитни известия по проекти.

Подобрен изкуствен интелект

Сред другите нови функционалности в NAV 2018 са още по-осезаемото присъствие на AI технологиите (Artificial Intelligence – изкуствен интелект), което на практика предоставя на разположение на компаниите още един интелигентен "служител". Интегрирани са и мощни когнитивни функционалности, като например възможността за разпознаване артикули по снимка, отнасянето им към подходящата за тях категория в продуктовия каталог, разпознаване възрастта и пола на служители според снимка и др.

Персонализиран интерфейс

В NAV 2018 е добавен мощен нов инструмент за персонализация, вмъкнат директно в системата. Той позволява на всеки потребител да модифицира информацията, която вижда на екрана според своята роля в компанията и вида на бизнеса. Персонализацията подобрява възможностите за преместване и скриване на колони, полета и графики, добавяне на колони и полета, "замразяване" на колони и др. Подобрен е и достъпът до други системи и външни приложения на Microsoft. Освен това, за да улесни използването на системата, NAV 2018 вече включва и възможност за създаване на задачи, които да подсещат потребителите за важни и неотложни дейности, които предстои да се реализират. Освен за управление на собствените задачи, приложението дава възможност на потребителите на системата да създават и разпределят  такива задачи и към други членове на своя екип.

 Подобрена визуализация през уеб

С новата версия екипът на Microsoft слага край на нуждата от изтегляне на отчети, фактури, ДДС дневници и финансови справки. Добавената към системата функционалност за преглед на отчети позволява цялостната им визуализация от ERP решението, независимо от вида на използвания браузър, както и бързия им печат директно от браузъра. Тази функционалност ще спести ценно време и ще намали възможността за грешки при работата на натоварените счетоводни отдели.

Усъвършенстван експорт в Excel на отчети и справки

Бизнес мениджърите и счетоводителите вече могат да визуализират отчетите и справките от системата в избрани от тях шаблони в Excel. Това значително подобрява изгледа на справките и намалява нуждата от допълнително форматиране на експортираната справка.

Пълна синхронизация със CRM системата

В съвременната динамична бизнес среда ERP решението не може вече да съществува като изолирана система, която да се грижи само за вътрешните процеси на компанията. Интеграцията с други класове бизнес софтуер като BI (Business Intelligence – бизнес анализи) и особено CRM (Customer Relationship Management – управление на взаимоотношенията с клиентите) е жизнено важна за успешното функциониране на всяка компания и новата версия на Dynamics NAV отразява тази тенденция.

NAV 2018 предоставя възможност за пълна синхронизация на решението с Microsoft Dynamics 365 for Sales, като същевременно конекторът между двете системи позволява потребителите да разгледат и подберат записите, които искат да синхронизират. Веднъж стартирана, синхронизацията тече като фонов процес, за да не смущава нормалната работа на ERP системата.

Нови възможности за интеграция

Създавайки NAV2018, екипът на Microsoft е отделил специално внимание на нуждите на разработчиците, осигурявайки множество нови функционалности, които да ускорят и улеснят тяхната работа. Сред тях се откроява добавянето на лесен за използване уеб-базиран процес за интеграция и автентификация на ERP решението с външни приложения и услуги.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив