02 Май 2024, 13:21 Днес (8) | Вчера (0)

Норвежки застраховател отряза запалянко, но го поощри за творчество

22 Април 2013 15:22 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 22 април 2013, 15:24

Днес стана ясно, че Тотнъм може да се раздели със звездата си Гарет Бейл, но само ако някой извади за уелския национал сумата от 100 милиона паунда. Ако това се случи тогава той ще стане най-скъпият футболист на Планетата

Първоначално медиите съобщиха, че застрахователят е приел доводите на Литлескар, но по-късно от компанията подчертаха, че не е така – те просто платили на ищеца награда за проявените „творчески умения” при съставянето на уникалния му иск

Норвежки футболен фен получи от застрахователя си неочаквана награда, заради това, че е подал един от най-странните искове за обезщетение, които в компанията са виждали, съобщават местните медии.

Инцидентът станал на 3 март, докато ищецът Свер Литлескар гледал мача между Арсенал и Тотнъм у съседите си. В прилив на гняв срешу Гарет Бейл - халф на Тотнъм в 37-та минута Литлескар си наранил рамото.

Той поискал застрахователят да признае нараняването като спортна злополука, но съвсем предвидимо получил твърд отказ. Запалянкото обаче настоял, като изтъкнал пред компанията, че яростта му от слабата игра на Арсенал е била събитие извън неговия контрол. Позовал се на споровете около съществуването на свободната воля и детерминистичния характер на Вселената.

„Знам, че беше глупав иск, но точно бях прочел книга, която изтъкваше аргументи против съществуването на свободната воля, и реших да се позабавлявам.” – разказва норвежеца.

Първоначално медиите съобщиха, че застрахователят е приел доводите на Литлескар, но по-късно от компанията подчертаха, че не е така – те просто платили на ищеца награда за проявените „творчески умения” при съставянето на уникалния му иск.

Днес стана ясно, че Тотнъм може да се раздели със звездата си Гарет Бейл, но само ако някой извади за уелския национал сумата от 100 милиона паунда.

Ако се стигне до трансфер на крилото в някой клуб срещу гореспоменатата сума, тогава той ще стане най-скъпият футболист на Планетата. Засега рекордът се държи от Кристияно Роналдо.

Президентът на "Шпорите" Даниел Леви силно се надява, че сумата ще изплаши преследвачите за подписа на уелсеца - Байерн Мюнхен, Реал Мадрид и ПСЖ.

Не е тайна, че лондончани искат да задържат голямата си звезда и за следващия сезон, но интересът към Бейл е много сериозен.

Пеп Гуардиола го иска на всяка цена през следващия сезон на "Алианц Арена", а освен това има и още доста кандидати за подписа му.

Тимът се представя неубедително и ще трябва да натрупа само победи до края на сезона, за да има шанс да пробие в топ 4. 

Смята се, че ако "Шпорите" не играят в Шампионската лига през следващия сезон, тогава може да се стигне до продажбата на Бейл.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 01 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8248
GBP 2.4796 2.4887 2.2881
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив