30 Април 2024, 13:29 Днес (6) | Вчера (10)

Няколко технологични тенденции променят застрахователното брокерство

22 Януари 2024 10:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 21 януари 2024, 23:13

Всяка от тях оптимизира операциите и открива нови възможности за взаимодействие с клиентите

Няколко технологични тенденции могат да изменят сектора на застрахователното посредничество в Австралия. Всяка от тях оптимизира операциите и открива нови възможности за взаимодействие с клиентите, съобщи австралийската InsurTech група Covertech. Тенденциите включват:
Имерсивен Интернет: брокерите могат да използват AR/VR за виртуална проверка на имота или оценка на рисковете, повишавайки точността и ангажирането и въвличането на клиентите в това.
Изкуствен интелект и машинно обучение: чатботове, управлявани от изкуствен интелект, могат да обработват запитванията на клиентите и да дават свети за избора на полица, повишавайки ефективността и качеството на обслужване на клиентите.
Внедряване на мултиоблачна среда: облачната система на управление ще позволи мащабиране на хранилището на данни и повишаване на кибербезопасността.
Гъвкава работна сила: използването на отдалечени технологии може да привлече разнообразни таланти и да повиши производителността.
Децентрализирани системи: използване на технологията блокчейн ще обезпечи безопасно и прозрачно управление на данните на клиентите и ще помогне в предотвратяване на измами.
Модернизация на мейнфрейми: обновяване на остарелите системи със съвременни решения, като облачни изчисления за подобряване на обработката на данни и възможностите за взаимодействие с клиентите.
Изкуствен интелект (ИИ) в претенциите и андъррайтинга: внедряването на ИИ за автоматизирана обработка на претенциите и оценка на рисковете ще доведе до бързи и точни решения.
Автоматизация: Ключовите тенденции включват приложен изкуствен интелект, разпределена инфраструктура, автоматизация на ново ниво и архитектура на доверието. Тези достижения кардинално ще изменят андъррайтинга, обработката на претенции и взаимодействието с клиентите. В частност, автоматизацията има решаващо значение за изменението на застрахователните операции и ще доведе до по-ефективни и точни процеси.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 29 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8254
GBP 2.4796 2.4887 2.2837
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив