19 Април 2024, 11:45 Днес (6) | Вчера (11)

Обсъждат цената на застраховката "Гражданска отговорност"

29 Октомври 2013 12:33 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 29 октомври 2013, 12:35

Застрахователи умуват как да оценят поведението на шофьорите

Как да оценим поведението на водачите на пътя? Коя е справедливата цена на застраховката „Гражданска отговорност“? Може ли шофьорската агресия да се измери в пари?
Тези и други въпроси ще бъдат обсъдени на 1 ноември в София от представители на застрахователните компании у нас.

Конференцията „Шофирането е и отговорност“ ще събере експерти от отговорните институции, за да се търсят пътища за насърчаване на отговорното шофиране и ограничаване на „войната по пътищата“.

Организаторите – застрахователната електронна медия „Инсмаркет“ - са поканили за участие представители на три министерства – на финансите, на  вътрешните работи, на транспорта, информационните технологии и съобщенията; експерти от Комисията за финансов надзор,  Асоциацията на българските застрахователи,  Гаранционния фонд,  Националното бюро на българските автомобилни застрахователи, застрахователните дружества и застрахователните посредници; компании за уреждане на претенции, потребителски организации, водещи икономисти, международни експерти и др.

В Европа съществуват множество инициативи за справедливото оценяване поведението на водачите на пътя. Една от тях е добре работещата система бонус-малус при определяне цената на задължителната автомобилна застраховка „Гражданска отговорност“.  На форума ще бъдат представени водещи европейски практики по прилагане на тази система и у нас. Международни експерти ще споделят своя опит при уреждане на претенциите по неимуществени и морални щети. Ще бъдат предложени и ИТ решения, успешно използвани в пътната превенция.

Застрахователният бранш е пряко ангажиран с проблема – партньори на събитието са  Асоциацията на българските застрахователи,  Гаранционният фонд и  Националното бюро на българските автомобилни застрахователи.

Събитието има и свой официален сайт: http://otgovornost.insmarket.eu 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив