28 Март 2024, 14:02 Днес (8) | Вчера (12)

Община Бургас дава 1,4 млн. лева за застраховане на активите й2

29 Август 2016 10:58 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 29 август 2016, 11:06

Срокът за получаване на оферти или на заявления за участие е 3 октомври

Община Бургас обяви открита процедура за застраховане активите на общината и общинските предприятия по 8 обособени позиции. Стойността на застраховките е 1 413 000 лева без ДДС.

Обособена позиция № 1 е "МПС- застраховка "Автокаско”- всички рискове; "Злополука на водача и пътниците в МПС”; "Гражданска отговорност” и "Обща гражданска отговорност". Позицията включва МПС на Община Бургас и Общинските предприятия, както и закупените автобуси по Интегрирания градски транспорт. Автобусите ще бъдат застраховани със застраховка "Автокаско” и застраховка "Гражданска отговорност", като застрахователната им стойност е по балансова стойност. При промяна на балансовата им стойност, същите да могат да се застраховат при договорените в офертата условия. Всички МПС се застраховат по посочена от изпълнителя застрахователна стойност, само новозакупените по стойност на придобиване. По застраховка "Обща гражданска отговорност" отговорността на Застрахования за имуществени вреди следва да бъде в размер на 100 000 лв. за едно събитие и 100 000 лв. в агрегат за всички събития през срока на застраховката; отговорността на Застрахования за неимуществени вреди следва да бъде в размер на 50 000 лв. за едно събитие и 50 000 лв. в агрегат за всички събития през срока на застраховката.
Стойността на застраховката, без да се включва ДДС, е 1050000 лева.

Обособена позиция №2 е "Имоти и сгради - включително стопанския инвентар към тях” – застрахователна защита срещу "Индустриален пожар”- с основно, разширено и допълнително покритие". Обект на застраховане са сгради, общинска собственост, съоръжения и стопански инвентар. Застрахователната стойност на активите е по тяхната балансова стойност. При безспорни застрахователни събития и щети в особено големи размери Застрахователят може да изплати част от дължимото обезщетение авансово с оглед по-бързо възстановяване на увредените имущества.
Стойността на застраховката е 120 000 лева без ДДС.

Обособена позиция №3 е "Компютърна и периферна техника – застрахователна защита срещу – "Кражба и грабеж”, "Късо съединение и токов удар" и "Злоумишлени действия на трети лица”. Обект на застраховане са компютърната и периферна техника, общинска собственост.  Застрахователната стойност на активите е по тяхната балансова стойност.
Стойността на застраховката е 15 000 лева нето.

Обособена позиция №4 е "Детски площадки / люлки и пързалки /; "Рекламно- указателни табели”; "Технически съоръжения за измерване на шум в околната среда на агломерация Бургас”; "Архитектурно художествено светодиодно осветление на паметници на културата и инфраструктурни обекти”- собственост на Община Бургас- застрахователна защита срещу "Злоумишлени действия на трети лица / вкл. Вандализъм/”. Обект на застраховане са детските площадки, общинска собственост, рекламно-указателни табели, технически съоръжения за измерване на шум в околната среда на агломерация Бургас, архитектурно художествено светодиодно осветление на паметници на културата и инфраструктурни обекти, подлези и мостик, активи по Интегриран градски транспорт. Застрахователната стойност на активите е по тяхната балансова стойност.
За обект "Мостик" застрахователя следва да предвиди като допълнителен риск "Действие на морски вълни".
Стойността на застраховката е 108 000 лева.

Обособена позиция №5 е "Служители и лица подлежащи на застраховане от община Бургас" – застраховки "Злополука", "Трудова злополука” и застраховка "Живот". Служителите, подлежащи на застраховки "Злополука" и "Живот" се застраховат със застрахователна сума в размер на 10 000 лв. за едно лице, като застраховката следва да покрива следните рискове:
- смърт на застрахования в резултат на трудова злополука през срока на договора – на законните наследници се изплаща застрахователна сума ;
- трайна загуба на трудоспособност на застрахования в резултат на трудова злополука през срока на договора – на застрахования се изплаща процент от застрахователната сума, равен на процента загубена трудоспособност, определен от ТЕЛК;
- временна загуба на трудоспособност на Застрахования в резултат на трудова злополука през срока на договора
В случай, че през срока на действие на застрахователния договор, се промени броят на застрахованите лица, Застрахователят се задължава да застрахова всички новоназначени лица по представен актуализиран списък от Възложителя при условията на сключения застрахователен договор.
Стойността на застраховката е 33 000 лв.

Обособена позиция № 6 е "Плавателните съдове, подлежащи на застраховане със застраховка "Каско на плавателните съдове" с клауза "Отговорност при сблъскване", "Злополука на пътниците в средствата за обществен превоз", "Злополука на лицата в превозните средства". Обект на застраховане са плавателни съдове, застраховани по балансова стойност.
Стойността на застраховката е 60 000 лева.

Обособена позиция №7 е "Гражданска отговорност към трети лица/ телесни увреждания и материални щети/, във връзка със стопанската дейност на общината". Застрахователната защита се отнася за вредите, причинени на трети лица при осъществяване на стопанската дейност на община Бургас и общинските предприятия. Покриват се вреди върху живота и здравето, както и вреди върху имуществата на тези лица.
Стойността на застраховката е 18 000 лева.

Обособена позиция №8 е "Широколистни горски култури, минерализована ивица и оборудване на пет противопожарни депа по проект № 02/226/00346/15.12.2014г.:"Възстановяване на горския пожар и въвеждане на превантивни дейности на територията на община Бургас", със застраховка "Индустриален пожар". Обект на застраховане са:
- 72 000 бр. широколистни горски култури, като застрахователя следва да предвиди допълнителен риск: застраховка на трайни неплододоващи насаждения с покрити рискове: градушка, буря, пожар на корен, проливен дъжд, измръзване, продължителна суша, болести и вредители;
- оборудване на пет противопожарни депа (съгласно опис) със застраховка "Индустриален пожар" с покрити рискове: пожар, буря, градушка, ураган, свличане на земни пластове, измокряне в резултат на авария, злоумишлени действия на трети лица, кражба с взлом ако обекта е затворен или ограден
Стойността на застраховката е 9 000 лева.


Срокът за получаване на оферти или на заявления за участие е 3 октомври. Офертите ще бъдат отворени на следващия ден в 10:00 ч. в Бургас на ул. Александровска 26.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8017
GBP 2.4796 2.4887 2.2783
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив